Gellerupparkens beboerhus er ved at tage form

Beboerrepræsentanter fik et kig indenfor i den nye Sports- og Kulturcampus med bibliotek, foreningshus og beboerlokale, der skal stå færdig december 2021

Tekst Helle Hansen, foto Bo Sigismund og Helle Hansen

Fremvisning af den nye fælles entre til bibliotek og samlingshus.

Fremvisning af den nye fælles entre til bibliotek og samlingshus.

Siden foråret har beboerne i Gellerupparken fra Karen Blixens Boulevard gennem det gule gitterhegn kunnet følge byggeriet af den nye Sports- og Kulturcampus, der hurtigt skyder op af jorden.

Lige nu er tagpappet ved at blive brændt på den del af byggeriet, som skal rumme Samlingshuset, der er beboernes og foreningernes hus, samt det nye Gellerup Bibliotek. Mens Cirk-huset, hvor Cirkus Tværs, fodboldklubben ACFC og Gøglerskolen/FGU skal flytte ind samme med Klatreklubben, ikke helt er lukket til endnu – og de 14 meter høje vægge, der skal rumme klatremuren i sydenden af byggeriet, mangler stadig at blive placeret.

Der er højt til loftet i den nye sportscampus.

Der er højt til loftet i den nye sportscampus.

Kæmpe multisal til møder
I starten af december fik repræsentanter fra afdelingsbestyrelsen sammen med Skræppebladet lov til at komme ind på byggepladsen for at se, hvordan byggeriet skrider frem.

Indenfor i de store tomme rum, hvor der stadig mangler lofter, gulve og alt finish, kan man alligevel godt allerede nu få oplevelsen af, hvor stort byggeriet er.

Efter års ventetid er der endelig en kæmpe multisal på vej, hvor der kan holdes stormøder og holdes beboerfester, og ved siden af er der en lille sal til mindre arrangementer.

De to øverste etager skal huse Foreningernes Hus.

De to øverste etager skal huse Foreningernes Hus.

Foreningslokaler til aktivitet
På første og anden sal ud mod boulevarden oven på det nye bibliotek får alle områdets foreninger langt om længe mulighed for at få ordentlige rammer omkring deres aktiviteter efter år med hjemløshed, siden Foreningernes Hus blev lukket.

Her bliver der lokaler i forskellige størrelser, som kan lejes eller lånes til at holde møder og foreningsaktiviteter i. Med mulighed for at give et kæmpe boost til områdets mange frivillige og ildsjæle, som nu kun skal vente 12 måneder mere, før det bliver en realitet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt