Masser af liv på vej til den gamle, hvide gård

Klubberne i Gellerup flytter i 2023 til den tidligere administrationsbygning, der også har en fortid som Foreningernes Hus

De sidste par år har den gamle hovedgård, som Gellerups jorde oprindelig blev udstykket fra, ligget hen og lignet en bygning i forfald. Siden Foreningernes Hus lukkede hen­over årsskiftet 2018/19, har der været lukket for varmen, og det har sat sine spor med skimmelsvamp og andet godt indenfor.

Men nu kommer der igen liv på gård­en, som i mange år var administration for Brabrand Boligforening; for ved årsskiftet indgik Aarhus Kommune en femårig lejeaftale af 400 kvadratmeter af gården, og nu skal store dele af bygningen sættes i stand, så den fra januar 2023 kan blive rammen om et midlertidigt fritids- og ungdomsklubtilbud i Gellerup.

Efter to år i forfald kommer der igen liv på den hvide gård, boligforeningens gamle administrationsbygning.

Aktivitetscentret rives ned

Det er Klubberne i Gellerup, der skal flytte ind. Tilbuddet har hidtil holdt til i den røde murstensbygning, der tidligere var kendt som Aktivitetscentret, og som ligger klos op ad kunstgræsfodboldbanen Arena Vest.

”Vores nuværende klublokaler på Karen Blixens Boulevard skal rives ned i 2023, så der kan gøres plads til byggeriet af den nye skole og fritidscenter. På den nuværende matrikel for Klubberne i Gellerup skal der bygges mellemtrin og udskoling samt fritids- og ungdomsklub og ungemiljø i forbindelse med den nye skole og fritidscenter,” fortæller Rasmus Brandt Lauridsen, der er fritids- og ungdomsskoleleder ved UngiAarhus VEST.

”Vi regner med at flytte ind på den hvide gård, indtil den nye skole og fritidscenter står færdig til august 2025. Derefter flytter klubberne ind på den nye skole,” fortæller Rasmus Brandt Lauridsen og oplyser, at 2022 skal bruges til at istandsætte dele af gården og til at pakke de nuværende klublokaler på Karen Blixens Boulevard ned efter mange gode år på stedet.

Fritidsklubben er et tilbud for de 11-13-årige og ungdomsklubben er for de 13-18-årige. I alt er der ca. 120 børn og unge fordelt på de to klubtilbud, så der skal nok blive masser af liv på gården. Hvad der skal ske med den hvide gård efter 2025, det må tiden vise.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2022-02 Marts side 14
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2022-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data