Skræppebladet online

Især kvinder bruger Skræppebladet på nettet

Af Ulrik Ricco Hansen. Foto: Bo Sigismund

Tusindvis af læsere bruger internettet som indgang til Skræppebladet. Webmasteren har kigget i statistikkerne om personer, der bruger internettet for at få information fra bladet

Webhotel
Hver måned har Skræppebladets hjemmeside mellem 10 og 23 tusinde besøg. Det er 5.000-11.500 brugere (i gennemsnit 161-355 unikke brugere hver dag), der ser mellem 50 og 78 tusinde sider om måneden.
Hver side består af mange dele, bl.a. billeder, og webhotellet sender op mod en halv million filer afsted hver måned.

De mest populære sider på Skræppebladets hjemmeside er nyheder om bl.a. ghettoliste, corona, julehjælp og afdelingsmøder. Fra arkivet er især artikler om manglende huslejebetaling, forsikring, natur og astronomi populære.

Google
Skræppebladets hjemmeside vises i Googles søgeresultater over 67.000 gange hver måned. Herfra klikker over 930 forskellige brugere sig videre ind på ny side hos Skræppebladet. Det er omkring 200 unikke brugere om dagen.

Facebook
Skræppebladets Facebookside når i gennemsnit 83 forskellige personer hver dag. Det er samlet over 1025 forskellige om måneden. De fleste er kvinder. Skræppebladets Facebookside er en del af Skræppebladet, som kører uden fast kobling til de trykte udgivelser. Her kan du finde mange indlæg, links, kommentarer og billeder, som ellers ikke finder vej til hverken det trykte Skræppeblad eller Skræppebladets hjemmeside.

Antallet at brugere svinger meget i takt med Skræppebladets nye Facebook-opslag og emnernes popularitet.

Der er op til 5-600 brugere en enkelt dag. Kun cirka en tredjedel af brugerne er mænd. Især kvinder mellem 25 og 55 følger og bruger Skræppebladet på Facebook. Næsten alle er fra Aarhus, men der er også nogle fra bl.a. København og Tyrkiet.
Typisk var der over 1.000 forskellige brugere hver måned i 2020 – der var lidt flere sidste år. Nogle ser blot et enkelt opslag. Andre ser mere og måske flere gange.

Højdespringer i slutningen af november 2018 var et indlæg om ghetto­plan og 40-procent-regel. Opslag om redaktionssekretæren (i august) fik flest til at læse med i år, men også indlæg om coronatest i Gellerup (september), borgerforslag mod ghettoloven (juni) og Generationernes Hus (oktober) blev meget læst og delt.

Skræppebladet på Facebook når især ud til kvinder mellem 25 og 54 år (43 % af alle læsere)

De fleste brugere på Facebook er logget ind. Statistikken kan derfor vise bl.a. kønsfordeling: (øverst kvinder, nederst mænd). Skræppebladet på Facebook når især ud til kvinder mellem 25 og 54 år (43 % af alle læsere).
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt