Nyt fra beboerrådgiverne i coronaens tid

Meget kan klares over telefonen

Af Maryam Fereidanian, Jens Høgh og Abelone Asingh

Coronaen ramte i marts vores lille fredelige Danmark, hvor vi ellers er langt fra krige, jordskælv og andre natur- eller menneskabte katastrofer. Vi kom i en situation, vi aldrig havde set ville komme. Verden lukkede ned, og det samme gjorde vi. Lige nu er vi det for anden gang, og i skrivende stund ved vi desværre ikke, hvor længe det varer.

Den første periode i marts/april måtte vi ikke møde jer beboere. Vi arbejdede kun hjemmefra, men både I og vi fandt ud af, hvor meget vi kunne klare over telefonerne.
Det var fantastisk at opleve, hvor hurtigt I vænnede jer til den nye situation. I var bare seje og positive. Vi så også, at de fleste af jer fik den nye hverdag til at fungere sammen med jeres børn. Vi er fulde af beundring.

I april åbnede vi så op for at kunne møde jer personligt, det var rigtig dejligt. Men jo altså på de betingelser, som der er så vigtige for at forhindre coronaens spredning. Afstand, sprit og masker/visir.
Heldigvis har I fulgt restriktionerne, så vi trygt har kunnet mødes. I har været og er rigtig gode til at bruge os.

Vi har været så heldige i forår, sommer og efterår, at Livsværkstederne har kørt ud med kaffe, kage og måltider, godt humør og information og gode råd. De har bl.a. stillet op i Toveshøj, Skovgårds­parken og Yggdrasil. Da Yggdrasil har en meget central placering, har det været det sted, de oftest har været. Det har været en fornøjelse som beboerrådgiver at møde jer udenfor ved vognen over en kop kaffe, uformel snak og hjælpe med det, der kunne lade sig gøre.

Alle var vi bekymrede for, om coro­na­en ville betyde, at vi ikke kunne gennemføre de eftertragtede sommerferier, som vi hvert år søger midler til fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Det kunne vi heldigvis, og i alt var knap 60 familier afsted. Det var som altid en stor glæde for de heldige familier. Måske specielt fordi der var så meget andet, der ikke lod sig gøre, og fordi det havde været svært med nedlukninger og begrænsninger.

Heldigvis har vi igen i år fået bevilget penge fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Mere om det og om ansøgningsfrister kan I se i en artikel i dette nummer af Skræppebladet.

Da vi jo stadig er begrænset i at mødes, har ingen af os åben rådgivning. Det er simpelthen for usikkert. Vi arbejder hjemme i det omfang, det kan lade sig gøre, og samler aftaler med jer på udvalgte dage. Det betyder, at alle skal henvende sig telefonisk for at lave en aftale med os. I skal altså ikke møde op uden aftale.

Vores numre er:
Jens 61 28 21 26
Maryam 20 18 54 24
Abelone 61 28 21 50

Foråret nærmer sig, og solen, varmen, vores forsigtighed og vacciner vil forhåbentlig igen lukke Danmark og beboerrådgivningerne op, og vi vil kunne nyde livet og hinanden.
Pas godt på jer selv og hinanden, og vi vil glæde os til at se mere til jer.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt