Kommunen udløser støtten til Gellerup Museum og midlertidige forenings­lokaler i K&A-centret

Lyset i Gellerups gyldne port forbliver tændt, efter at byrådet har besluttet af fremrykke udmøntningen af budgetaftalen, uden at der er stemt om helhedsplanen

Tekst: Helle Hansen. Foto Bo Sigismund

Knap en uge inden afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken gjorde alvor af truslen om at slukke for lyset i den gyldne port på Gudrunsvej, modtog formand Youssef Abdul Kader den 26. februar endelig en mail med det længe ventede svar fra borgmester Jacob Bundsgaard.

Svaret var positivt, for der stod, at det på et møde i forligskredsen bag udviklingsplanen i januar var blevet besluttet at fremrykke udmøntningen af midlerne til midlertidige foreningslokaler på den tomme førstesal på Gudrunsvej 78, oven på Gellerup Bibliotek. Ligeledes var det besluttet at sætte gang i udviklingen af Gellerup Museum, som byrådet i budgetforliget sidste efteråret vedtog at understøtte de kommende fem år.

Måtte sende rykkerbrev
For afdelingsbestyrelsen var det glædeligt, at byrådet endelig løsner grebet på den skruetvinge, beboerne blev sat i i forbindelse med budgetaftalen, fordi byrådet som forudsætning for at udløse støtten stillede kravet, ”at der er tilslutning til helhedsplanen”.

Det har vist sig på grund af corona, at det indtil nu har været umuligt at gennemføre en beboerafstemning om helhedsplanen.

Det fik før jul Gellerupparkens afdelingsbestyrelse til at sende et åbent brev til byrådets forligspartier for at gøre opmærksom på dilemmaet med betingelsen. Den første henvendelse kom der ingen reaktion på, så i starten af februar blev der sendt en rykker for et svar.

Svaret kom så endelig sidst i februar. Det var positivt – så lyset i den gyldne port forbliver tændt.

Lyset i den gyldne port forbliver tændt.

Lyset i den gyldne port forbliver tændt.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt