Beboerne i Gellerup har ikke givet op endnu

Protest mod nedrivninger af blokke i Gellerup blev markeret med demonstration og underskriftsindsamling

Demonstration langs Ringvejen.

Tekst Helle Hansen
Fotos Helle Hansen og Bo Sigismund

Siden Brabrand Boligforenings repræsentantskab med et knebent flertal stemte ja til udviklingsplanen for Gellerup og Toveshøj, har der været lidt murren i krogene i Gellerup, men der har ikke været en samlet modstand. Nu er der for alvor ved at ske noget. Nogle af beboerne i de syv blokke, som er udpeget til nedrivning, har de seneste par måneder indsamlet underskrifter mod nedrivninger, som senere skal sendes til borgmester Jacob Bundsgaard.

Deltagere fra mange boligafdelinger.

Ezzeddine Azzam fra blokken på Jettesvej bød velkommen til demonstrationen og takkede for opbakningen.

Demonstration
I anledning af, at borgerforslag om at afskaffe ghettoloven den 6. april skulle førstebehandles i Folketinget, havde beboerne også, sammen med Almen Modstand, arrangeret en demonstration som markering af dagen. Deltagerne startede på Lottesvej og gik igennem Gellerupparken, henad Ringvejen og sluttede i Bispehaven, hvor der var musik og taler som støtte til Bispehavens beboere, hvor nogle af dem allerede er blevet opsagt pga. nedrivninger.

Mohamad Hatab var blandt talerne, efter optoget nåede frem til Bispehaven.

Mohamed Hatab, som bor i en af de nedrivningstruede blokke, holdt tale på vegne af beboerne. Han sagde blandt andet: ”Det er i Gellerup, at mine børn er vokset op, og det er her, vi har vores liv og alle vores venner. Og det er her, vi gerne vil blive ved at bo og leve. I Folketinget behandler politikerne i dag borgerforslaget, der ønsker, at ghettoloven bliver fjernet. Vi håber, at politikerne er blevet klogere og kan se, at det er en dum lov, de lavede. Desværre lytter flertallet nok ikke til os, derfor må vi blive ved at protestere og fortælle dem, at der er forkert, at vi får revet vores hjem ned. Der må være andre måder at løse de problemer, de siger, der er i vores boligområde.”

Han spurgte også, hvorfor så mange mennesker skulle straffes, fordi nogle få mennesker laver ballade.

Bannerproduktion.

Bannermaling
Protesterne ender ikke med demonstrationer og underskriftindsamlinger. Beboerne har nemlig også været i gang med at male bannere til altanerne, så de kan vise deres modstand mod nedrivningerne mere synligt. Der hænger allerede et par bannere rundt omkring i området, men flere og flere beboere efterspørger et banner, så mon ikke der bliver flere bannermalingsdage?

Både børn og voksne protesterer.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt