Hvad foregår der egentligt?
Så skal boligforeningen atter have ny direktør, og en masse spørgsmål svirrer blandt beboerne
Af Jens Skriver. Arkivfoto Martin Krabbe
Den forrige direktør fratrådte i 2013 efter fremlæggelsen af den såkaldte Musmannrapport. Bortset fra afdøde Hans Esmann er der næppe mange repræsentantskabsmedlemmer, der har forstået den fuldt ud. Det har foranlediget, at boligforeningen er kommet i kommunens søgelys.
I alle organisationer som en boligforening er der en såkaldt etablerent, der hæfter for det hele med sin personlige økonomi og har arbejdsgiveransvar. Hvilken ansvarsfordeling er der egentlig aftalt mellem boligforeningen og foreningsbestyrelsen med dennes formand?
Hvorledes forestiller repræsentantskabet sig boligforeningens fremtidige ledelse? Det er afgørende for boligforeningens fremtid, hvilke aftaler der træffes.
Direktøren fratræder
Boligforeningens direktør siden 2014, Keld Laursen, har ifølge Aarhus Stiftstidende opsagt sin stilling.
Han begrunder den bl.a. med dårligt samarbejde med kommunens afdeling for teknik og miljø. Problemerne startede, da Brabrand Boligforening påbegyndte byggerier uden at have indhentet tilladelse.
Det var kotume, at tilladelsen ville blive givet med tilbagevirkende kraft, men kommunen indledte alligevel en undersøgelse af boligforeningen. Den pålagde ikke direktøren ansvar, men han har måttet leve med den belastning, at han kunne have risikeret at blive draget til ansvar med sin personlige økonomi.
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-04 Juni