Leder

Skræppebladet er begyndt på de næste 50 år

Nu letter coronatågen over mange aktiviteter. Gamle problemer dukker op igen, og nye udfordringer er opstået. I al ubemærkethed er Skræppebladet fyldt 50 år og er allerede begyndt på sit næste halve århundrede. Det startede i 1970 i Gellerup som afdelingens blad, men de andre afdelinger kom hurtigt med.

Det er et bærende princip i dansk demokrati, at nyhedsformidlingen skal være uafhængig af de politikere, som træffer beslutningerne. Det princip har man forsøgt at håndhæve i Brabrand Boligforening lige siden. Herved adskiller den sig fra andre boligforeninger. På beboermøderne er der muligheder for at vælge repræsentanter til Skræppebladets redaktion uafhængigt af afdelingsbestyrelsen/repræsentantskabet.

I flere afdelinger tog man hurtigt ideen op og oprettede lokale blade. SOFUS i Holmstrup, Krudtuglen, senere Femmeren, på Toveshøj og Hasselnyt for afdelingerne i Hasselager. De havde det erklærede formål at være beboernes vagthund over for de lokale afdelingsbestyrelser. Desværre er det kun SOFUS, der har overlevet indtil nu.

Skræppebladet kan stadig gøre en forskel

Skræppebladets holdninger har været forskellige. I 1970’erne fulgte det i vid udstrækning foreningsbestyrelsen, så da den nye afdeling i Holmstrup ville skaffe indflyttere ved at tillade hundehold, bragte det en tegning af Herman Nielsen som en hund, der pissede på Holmstrup. Siden har man forsøgt at tilgodese så mange som muligt og vil fortsat gerne, selv om det er svært ikke at skrive meget om Gellerup, hvor de store forandringer sker. Kritikken har næppe været synlig for læserne, bortset fra at den har været nævnt i et læserbrev i Stiftstidende. Den er kommet ad bagvejen. Mange repræsentantskabsmedlemmer har forsøgt at kontrollere andre folkevalgtes arbejde. For ikke at belaste afdelingernes konto 119 blev Skræppebladet overført til foreningen, og foreningsbestyrelsen er Skræppebladets bestyrelse. Den har valgt ikke at blande sig i Skræppebladets arbejde. For øvrigt bliver Skræppebladets budget godkendt af repræsentantskabet, og det er lavere nu, end det var år tilbage.

En langt større udfordring er de sociale medier. Alle trykte udgivelser er underlagt lovgivningen og hæfter for alt, der skrives i bladene. Så bidrag kan bearbejdes for at sørge for, at de holder vand, men også for at sikre, at de er forståelige for andre. Mange har været frustrerede over, at deres skriverier ”censureres” og har været glade for frit at kunne boltre sig på Facebook. En del tænker imidlertid ikke over, at deres personlige problemer og frustrationer ikke er så interessante for andre, som de selv tror.
Skræppebladet kan stadig gøre en forskel, og det kan ikke mindst du ved at stille op til redaktionen på beboermøderne. Du kan også komme til vores jubilæumsreception og se plancher over nogle af de mange forskellige typer artikler, vi har bragt.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-06 oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-06 oktober side 2 forsiden af magasinet 2021-06 oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data