Navngivning af bygninger og lokaliteter i Gellerup­parken

Læserbrev

Jeg savner et markant/entydigt navn på en vigtig og eksponeret lokalitet i Gellerupparken; men her er først et tilbageblik på lokale navne.
I og omkring Gellerupparken har man i ca. 50 år navngivet en række af de nuværende bygninger. Det gælder bl.a. Gellerupbadet, Nordgårdhallen, Gellerup Kirke, Yggdrasil, Globus1 og Blixens.

Nogle andre lokaliteter er også gennem årene blevet navngivet

For 50 år siden var Midterarealet navnet på græsområdet m.m. nedenfor kælkebakken (og den lange rutsjebane); men efter en præmiekonkurrence udskrevet i Skræppebladet i 1979 blev navnet ændret til Fælleden, og det nye navn blev ved en sommerfest i Gellerupparken hugget i en stor sten.
Kunstgræsbanen (Arena Vest Aarhus) har ligget i en del af området i nogle år, og ”Fælleden”-stenen står nu ved græsset nedenfor Nordgårdhallen.

Fredspladsen (mellem kirken og Gudrunsvej 78) blev efter konkurrencen i 1979 navngivet Den Jordiske Freds Plads (nok efter inspiration fra Den Himmelske Freds Plads i Kina).
I de seneste år er der kommet navne på lokaliteter som bl.a. Fossen (små vandfald m.m. ved Gudrunsvej 76), Den Gyldne Port (Gudrunsvej 44) og Joops Have (en del af Byparken i Gellerupparken).

Som navngivne dele af Sports- og Kulturcampus åbner her i december 2021 i nord det nye og opgraderede bibliotek + Samlingshuset, i syd Bevægelseshuset og i midten Verdenspladsen.

Pavillon

I Joops Have har der i de seneste år været et meget velegnet koncert- og eventområde med en stor særpræget pavillon, som er blevet kaldt forskellige navne (bl.a. Tankstationen, Benzintanken og Gas Station).

Stedets navn bør skille sig ud fra bl.a. tidligere tankstationer i Gellerup-området (på Gudrunsvej 5 og foran Bazar Vest). Der er også mere luftarter på stedet end flydende brændstoffer.

Jeg foretrækker derfor for hele lokaliteten navnet ”Gas Station” (et entydigt, PR-egnet og amerikansk inspireret navn), som lejlighedsvis kan forlænges til ”Gas Station Gellerup”.

Gas Station

Det markante navn ”Gas Station” bør i fremtiden kunne søges på nettet. Det har der været problemer med vedr. Toveshøjs nye beboerhus ”Laden” (tidligere: ”Tousgårdsladen”, Edwin Rahrs Vej 6B, 8220 Brabrand).

Arkivfoto: Bo Sigismund

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-08 December side 13
i sektionen Læserbreve

forsiden af magasinet 2021-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data