75 år med Brabrand ­Bolig­forening og beboer­demo­kra­ti

Næste år kan boligforeningen fejre 75-års jubilæum. Brabrand Boligforening blev stiftet den 29. april 1948 for at hjælpe til med at løse bolignøden efter 2. verdenskrig.
I 1950 kunne boligforeningen præsentere de første 24 lejligheder i Hans Brogesparken i Brabrand. Siden er der bygget meget og mange steder. Først Søvangen med cirka 400 lejligheder. Herefter fulgte bl.a. de store byggerier i Gellerup i starten af 1970’erne, adskillige mindre afdelinger omkring 1990 og mere byggeri i det nye årtusinde. I dag har boligforeningen 29 afdelinger i Aarhus og omegn, og flere er på vej. Der er med andre ord sket meget i de 75 år, boligforeningen har eksisteret.

Vores fælles fejring

Det er ikke kun boligforeningen, der kan fejre jubilæum i 2023, men også beboerdemokratiet. Jubilæet er vores fælles fejring. For netop at fejre dette har foreningsbestyrelsen vedtaget et kommissorium for fejringen af det 75-års jubilæum:
”Fejringen er en festlig anledning til at bringe fokus på en del af vores virke og beboerdemokratiet – det er vores fælles fest. Vi håber derfor på mange lokale indslag og involvering ude i afdelingerne.”

Bliv en del af jubilæumsudvalget

Som beboer i Brabrand Boligforening har du mulighed for at deltage i jubilæumsudvalget for fejringen af det 75-års jubilæum. Vi har brug for gode idéer til fejringen, til at søge fonde og meget mere. Kom og vær med!
I udvalget deltager fra foreningsbestyrelsen Dorte Damgaard Sejthen og Anne Hegelund, og fra administrationen Tania Andersen. Du tilmelder dig udvalget ved at sende en mail til Susanne Graff på sujo[AT]bbbo[DOT]dk

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-05 September

2022-05 September side 11