Bliv en del af Skræppe­bladet

Herunder kan du læse udvalgte artikler om at deltage i Skræppebladet


Nye i redaktionen – plads til flere

Skriv til andre beboere om det, der interesserer dig. Bliv frivillig

Skræppebladet november 2007

Velkommen til nye folk i Skræppebladets redaktion. Det er dejligt at se opbakningen til forenings- og beboerbladet. Forhåbentlig får både nye og gamle redaktionsmedlemmer et frugtbart udbytte, ligesom alle læsere og beboere sikkert vil sætte pris på de nye kræfter.

Men der er stadig plads til flere i redaktionen. Du kan blive tilknyttet redaktionen, eller du kan blive frivilligt redaktionsmedlem, hvor du indkaldes til redaktionsmøder og inviteres til at deltage i de fleste opgaver på bladet.

Fortæl om din interesse

nye-i-redaktionen.jpg Er der et emne, der optager dig så meget, at du ved en masse om det? Det vil vi gerne høre mere om – gerne i en serie, hvor du fortæller lidt i flere numre af bladet.Læser du bøger, går op i film, musik, teater eller besøger museer? Har du fingeren på pulsen omkring tøjmode, indretning, tendenser eller aktiviteter?Er det dig, dine venner spørger om madopskrifter, håndarbejde, gørdet- selv, stueplanter eller børneopdragelse? Ved du bare en masse om et bestemt land/område, religion, et folkefærd eller en subkultur?Eller har du en hobby eller fritidsinteresse, som du har lyst til at fortælle om?

Eneste krav er, at du er beboer i Brabrand Boligforening og har lyst til at skrive. Har du lyst til at fortælle, men ikke lyst til at skrive artikler, så kontakt redaktionen. Vi vil sikkert gerne lave et interview med dig.

Skriv en klumme

De seneste måneder har Skræppebladet bragt klummer, der er korte tekster om stort og småt – med skæve vinkler og personlige indfald. Dem, vi hidtil har modtaget, er rigtig gode, og der er også spalteplads til dig. Du forpligtes ikke til at skrive et bestemt antal klummer, men hvis du jævnligt vil skrive, er vi mange, der bliver glade. Den første gang du skriver en klumme, skal du også skrive et par linjer om dig selv. Til klummen kan du medsende foto eller lade Skræppebladets fotograf eller tegner illustrere, og har du særlige forslag i den retning så send også et par linjer.

Bliv frivillig

Det er let at blive frivillig i Skræppebladets redaktion. Du skal bare melde dig og have lyst til at skrive. Ligesom de øvrige redaktionsmedlemmer arbejder du ulønnet, men du har ikke forpligtet dig til at være med i redaktionen for at repræsentere en bestemt afdeling i boligforeningen et år eller to.

Vi forventer, at du har lyst til at deltage i redaktionsmøderne og andre redaktionelle aktiviteter. Hvis du ikke kan deltage forventes det, at du melder afbud. Til gengæld har adgang til de samme faciliteter som den øvrige redaktion, f.eks. redaktionslokaler med computere, printere, telefon, internet mv.

Få hjælp til at skrive

Hvis du har lysten til at skrive, kan du få hjælp til resten. Det er ikke en hindring, hvis det kniber med retstavningen. Er du ny i journalistik kan du også få hjælp og gode råd fra de andre i redaktionen. Ja, faktisk kan alle få gode råd, for i redaktionen hjælper vi hinanden. Det er ikke ualmindeligt at vi sender artikler til hinanden og kommenterer inden, de afleveres ved deadline.


Skriv i Skræppebladet

Din stjerne, din natur din bog – giv ris, ros eller skriv selv

Skræppebladet juni 2007

I Skræppebladet kan du for tiden i hvert nummer læse om et naturområde, handlingen i en bog og stjernehimlens forandring. Emnerne afspejler ikke nødvendigvis fritidsinteresserne hos de fleste beboere. Men i redaktionen har vi vurderet, at det er fornuftige emner, der henvender sig til mange. Og så bringer vi artiklerne, fordi der er nogle aktive skribenter, som i øvrigt også er beboere lige som dig.

Skriv en kommentar

Har du en kommentar til de faste artikler eller andet, som du finder i Skræppebladet, vil vi meget gerne høre det. Er der for lidt eller for meget? Er det for svært eller for kedeligt at læse – eller råber du på mere af samme skuffe? Er illustrationerne gode og bladet let at finde rundt i, eller kan du nævne ti andre magasiner, der gør det meget bedre? Send en mail til redaktion[AT]skraeppebladet[DOT]dk med din mening. Vi bliver glade for både ris og ros, og har du forslag til emner, som vi bør tage op, modtager vi også gerne dem.

Skriv en artikel

Er du aktiv i en klub, beboeraktivitet, sportsgren eller fordyber dig i et særligt emne? Har du lyst til at fortælle om det til andre beboere? Så har vi brug for dig som frivillig i Skræppebladets redaktion. Der er plads til både en enkelt artikel og en række artikler om det samme emne.
Du kan supplere artiklerne med dine egne tegninger eller fotos. Eller du kan benytte dig af Skræppebladets fotograf og tegner. Du kan naturligvis få hjælp til både det praktiske og til det journalistiske i dine artikler. Samtidig indbydes du til redaktionsmøderne, hvor du kan møde de andre i redaktionen og opleve produktionsgangen på et semiprofessionelt magasin.

Skriv en tanke

Går du og undrer dig over livet som beboer, og har du øje for både detaljen og helheden? Beskylder dine venner dig for at have en krøllet hjerne, eller sætter de bare stor pris på dine sjove eller spidse kommentarer? Så er det nok dig vi har brug for i den gruppe af klummeskribenter, som vi er i gang med at etablere på Skræppebladet. Du kan i forrige nummer læse mere om at blive klummeskribent, og artiklen kan også læses på Skræppebladets hjemmeside, www.skraeppebladet. dk, hvor de seneste års udgaver er tilgængelige. Vi glæder os til at høre fra dig..


Din afdelings ambassadør

Bliv valgt til Skræppebladets redaktion på beboermøde

Skræppebladet september 2007

Det er et fast punkt på beboermødernes dagsorden, at hver afdeling vælger et redaktionsmedlem til Skræppebladet. Har din afdeling allerede et valgt redaktionsmedlem, er han/hun på valg efter to år på posten. Men bor du i en afdeling, som ikke har et valgt redaktionsmedlem, er punktet på dagsordenen hvert år, for selvom hver afdeling kan vælge, skal den ikke vælge. Mon ikke det var noget for dig? Eller måske kender du en i afdelingen, som du vil opfordre til at være med i redaktionen? Herunder kan du læse lidt om livet i redaktionen som valgt redaktionsmedlem.

Har du lysten

Det eneste, der kræves for at blive valgt, er lyst til at skrive og formidle relevant stof til beboerne i hele Brabrand Boligforening. Hvis du har lysten, kan du få hjælp til resten. Har du aldrig prøvet at lave et interview eller reportage før, kan du få gode råd, og har du brug for det, kan en af de mere erfarne i redaktionen tage med dig på opgave.
En del af din formidlingslyst er også lysten til at være med i en redaktion, hvor vi sammen skaber det Skræppeblad, du kender – eller det Skræppeblad, du kunne ønske dig.

Medbestemmelse

Som redaktionsmedlem kan du i høj grad være med til at præge bladets indhold, udvikling og til dels rammerne. Du bestemmer som udgangspunkt hvilke emner, du vil skrive om, og hvem du vil inddrage i artiklerne som kilder og interviewede. Du kan også i stor udstrækning bestemme – eller i hvert fald påvirke – dine artiklers foto og illustration fra redaktionens fotograf og tegner.

Venner i redaktionen

Der afholdes redaktionsmøde hver måned. Som regel den første mandag i måneden kl. 17-19 (evt. -20), hvor du kan smøre dig en bid mad, idet der er indkøbt brød, pålæg og drikkevarer til hele redaktionen – både valgte, frivillige og ansatte. Redaktionsmødet er også et socialt arrangement og det primære sted, hvor vi på Skræppebladet udveksler meninger og lærer hinanden at kende. Vil du vide mere om redaktionsarbejdet kan du henvende dig til et af redaktionsmedlemmerne.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin

Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data