Venstre: Boligforeningens udspil til Helhedsplan er perspektivløs

Brabrand Boligforenings udspil til de store forandringer der skal ændre Gellerupparken og Toveshøj til attraktiv boligkvarter mangler perspektiv og synlighed, mener rådmand Gert Bjerregaard fra Venstre. Partiet har derfor lavet sit eget udspil til hvordan forandringerne i Gellerup skal foregå. Bl.a. skal der rives to blokke ned langs Edwin Rahrs vej, så alle der kommer kørende forbi kan se ind i det nye kvarter. Han vil også hellere rive ned og bygger op end omdanne lejligheder til erhvervsmål.

Arkivfoto fra Wikimedia af Zeng8r: Nedrivning (implosion) på Tampa Stadium i Florida 1999

Arkivfoto fra Wikimedia af Zeng8r: Nedrivning (implosion) på Tampa Stadium i Florida 1999

“Vi skal skabe synlige og attraktive forandringer. Det er vigtigt for mig, at vi allerede fra første færd får omlagt en central del af området – så alle både i og uden for Gellerup kan se, at forandringer nytter. Dermed åbner vi mulighed for at kunne gå gradvist frem,” siger Gert Bjerregaard ifølge aarhus.dk.

“Vi har også peget på, hvad der skal ligge i forlængelse af disse kvarterændringer. Med Brabrand Boligforenings udspil ser jeg ikke et perspektiv i, hvad der kommer efterfølgende, så de overordnede målsætninger for at bringe den almene byggeprocent ned på 30 pct. kan blive imødekommet,” siger Venstre-lederen.

Venstres model adskiller sig fra Brabrands Boligforening foretrukne scenarie blandt andet ved, at andre blokke skal nedrives, omdannes og sælges. Om boligforeningens udspil siger han:

“Det skyder med spredehagl, hvor der gøres lidt i alle kvarterer, og det vil ikke give den kvarterdannelse, den attraktive bydel og den alsidige beboersammensætning, som vi ønsker i Gellerup og Toveshøj i 2030.”

Læs mere:
Hjemmeside for Århus.dk: http://aarhus.dk
Venstres plan for Gellerup

Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk
Fremtidens attraktive bydel – Forslag til forandringer… (Boligforeningens udspil i pdf)

Skræppebladet:
Her er de blokke der skal rives ned i Gellerup
Forvirring om blok-nedrivning i Gellerup

Blogartiklen er oprettet: 20. okt 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt