UnoEuro lukkede for Skraeppe­bladet.dk

Firmaet UnoEuro, der sørger for, at Skræppebladets hjemmeside er i luften, besluttede i dag at lukke Skræppebladets hjemmeside midlertidig.

Begrundelsen var et pludselig opstået behov for ekstraordinært mange kald til UnoEuros server, hvor Skræppebladets hjemmeside er hostet. Serveren fik pludselig “ufattelig mange http-kald”, som supporten forklarer det.

Webhotellet har åbnet for hjemmesiden igen (og derfor kan du læse denne side). Webhotellet er til gengæld knap så åben om, hvad det helt konkret var, der fik dem til at lukke for adgangen til Skræppebladets hjemmeside.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Skræppebladets webmaster (som skriver dette blogindlæg) vurderer, at det var et angreb udefra. Måske noget der i denne sammenhæng kunne ligne et DOS-angreb (DOS=en masse forespørgsler med det formål at få serveren til at gå ned).
En anden oplagt forklaring er, at en eller flere uautoriserede computere forsøgte at kravle sig vej ind i Skræppebladets lager på hjemmesiden. Her ville de registrere alle informationer – men det blev sat i selvsving p.g.a. Skræppebladets sikkerhedsforanstaltninger mod spam.

UnoEuro er kendt som et billigt og driftsikkert webhotel. Men Skræppebladets hjemmeside er måske ved at vokse fra det, hotellet kan klare. I marts rundede Skræppebladets hjemmeside 6.000 indlæg mv.

Skræppebladets hjemmeside er egentlig aldrig blevet planlagt til at køre i samme system som Skræppebladets blog. Men hidtil har det kunnet lade sig gøre at have både blog og blad i samme system: Wordpress.
Skræppebladets webmaster anbefaler, at der snart skiftes til en entreprise-løsning, altså et system og en hosting-model, der kan bære et moderne medie som Skræppebladet videre.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

webmaster
UnoEuros supporter erkender at der er tale om et ekstraordinært angreb udefra, men anbefaler alligevel at Skræppebladet også tager yderligere tiltag for at optimere:
Supporten skriver: Det ligner nærmere en crawler der har løbet jeres side igennem rigtig hurtigt [.. så] serveren ikke kan følge med

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data