Rødt bullseye midt i Gellerup åbner Instant City

Allerede i starten af oktober åbner Helhedsplanens nye info-Center på den åbne plads foran Gellerup Badet

Tirsdag den 16. juni blev det afsløret, at det bliver en stor rød cirkel, som i kernen får en bygning skabt af ombyggede rødmalede skibscontainere, der bliver det kommende informationscenter på Instant City-pladsen midt i Gellerup.

Info-Centret skal de næste tre år være centrum for aktiviteterne omkring den midlertidig byplads og give oplysninger til alle, som ønsker at få viden om, hvad kommer til at ske i Gellerup.

Det røde cirkelformede Info Centret bliver det nye Info Center i Instant City Gellerup.

Det røde cirkelformede Info Centret bliver det nye Info Center i Instant City Gellerup.

Lokal entreprenør med i samarbejde

Den cirkelrunde bygning, som i vinderforslaget bliver kaldt Gellerups Agora, er tegnet af tegnestuen Arkitema, som sammen med ingeniørfirmaet Viggo Madsen har løst opgaven for entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen.

Det bliver dermed det lokale entreprenørfirma E&P med hovedsæde på Edwin Rahrs Vej, som skal indgå i det Offentligt-Privat Innovationspartnerskab (OPI) med Brabrand Boligforening. Konstruktionen er en forholdsvis ny form for offentligt-privat samarbejde, hvor begge er udviklingspartnere, der i et samarbejde udforsker og udvikler nye innovative løsninger.
Divisionschef Bo Christian Lagerberg fra Enemærke & Petersen a/s glæder sig til at blive udviklingspartner på projektet.

”Vi er utroligt glade for at kunne bidrage til Helhedsplanen, som vi finder både sympatisk og ambitiøs – begge dele indgår i vores opfattelse af at skabe en bemærkelsesværdig virksomhed, som vi hver dag bestræber os på at være. Vi får et medejerskab på aktivitets- og informationscentret, som vi glæder os til at være med til at udvikle og bruge, siger Bo Christian Lagerberg og tilføjer:

”Vi har gode erfaringer med beboerdialog og et socialt engagement fra renoveringen af boligområderne Rosenhøj og Langkærparken, der begge har mange paralleller til Gellerupbebyggelsen. I begge projekter er der skabt arbejdspladser til lokale beboere, både hos Enemærke & Petersen a/s og vores samarbejdspartnere. Det er noget af det, vi vil bære med ind i projektet”.

Der bliver både kontorer, mødelokale, cafe og scene i det nye center, der er tegnet af Arkitema.

Der bliver både kontorer, mødelokale, cafe og scene i det nye center, der er tegnet af Arkitema.

Pejlemærke for Helhedsplanen

Den røde cirkel vil oppefra og fra de omkringliggende blokke med sin form og farve minder om den røde cirkel på et kort, der hjælper én med at finde vej.

Info-Centret skal blandt andet fungere som et præsentationsrum for Helhedsplanen og vil få opstillet en fysisk model af hele området. Der bliver desuden en cafe og et både inden- og udendørs sceneområde, som kan bruges til debatter og kulturelle arrangementer.
Info-Centret bliver foreløbig bygget for en treårig periode. Alle materialer er genanvendelige og kan ved nedtagning genbruges i andre projekter.

International bydel

Boligforeningen har valgt at placere info-centret midt i Gellerup for at skabe mulighed for en direkte dialog med beboerne, hvis dagligdag bliver påvirket af Helhedsplanen.

”Men også over for at kommunikere med omverdenen. Med det nye center bliver vi både synlige og tilgængelige. Og det giver et fantastisk afsæt for dialogen om at skabe en international bydel for hele Aarhus,” siger projektchef Ole Bech Jensen fra Brabrand Boligforening.

Han lover, at det nye Info-Center slår dørene op til oktober i forbindelse med efterårsferien. Og allerede i starten af september står den røde cirkel, der omkranser centret, færdigt, når den nye kunststofbane bliver indviet med en fest.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Helle Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Informations­center afsløret
    Rødt bullseye midt i Gellerup åbner Instant City
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data