Det er dyrt for Brabrand Bolig­forening at lejligheder står tomme

Boligforeningen mister omkring 1,5 millioner om måneden i tabte huslejekroner i Toveshøj og Gellerup.

Hvis du har gået tur i Gellerup og Toveshøj, har du sikkert lagt mærke til alle de tomme lejligheder rundt omkring. Selv i de nyrenoverede blokke på Gudrunsvej er der tomme lejligheder og det ser trist og tomt ud. Fra starten af 2021 var der i alt 173 ledige lejligheder i Gellerup og Toveshøj. Det giver et enormt huslejetab for boligforeningen. Det koster, ifølge JP Aarhus, boligforeningen 1,5 mio. kr. i huslejetab om måneden, hvilket er en trussel mod foreningens økonomi.

I en af de nyrenoverede blokke på Gudrunsvej er der også tomme lejligheder.

De sidste par dage har JP Aarhus haft fokus på Brabrand Boligforening og dets økonomi. Det er der kommet tre artikler ud af. Her kan man blandt andet læse, at det især er blokkene ved det kommende Dortesvejskvarter, der ikke er lejet ud. Her er lagt op til nedrivninger af blokke, men der er endnu ikke sat dato på. “Det viser sig, at mange har mulighed for at skaffe sig en anden bolig. Jeg tror, at en del af dem er flyttet i ejerbolig. Det har overrasket mig, at så mange er i stand til at flytte, og at mange mennesker var flytteklare i en højere grad, end jeg havde forestillet mig,” siger boligforeningens formand Keld Albrechtsen til Jyllands-Posten.

Folk er flyttet fra blokkene igennem et stykke tid, og da man ikke kan flytte til området, hvis man ikke er i arbejde eller under uddannelse betyder det, at boligforeningen ikke kan finde indflyttere til lejlighederne.

Tom lejlighed på Dortesvej.

Aarhus kommune vil ikke umiddelbart dække de tabte huslejekroner, før de har undersøgt baggrunden for de tomme lejligheder. Derfor har kommunen sat tilsynet til at undersøge. Brabrand Boligforening, har ifølge aktindsigt fra JP Aarhus, er blevet bedt om at levere udspecificering af lejetab fire år tilbage inklusiv evalueringer og regnskaber for renoveringer.

Den juridiske chef understreger, at kommunen og BB har et fælles ønske om, at Gellerup og Toveshøj bliver økonomisk selvbærende.

” Når vi med helhedsplanerne investerer så meget af fællesskabets penge, skal vi være sikre på, at afdelingerne kan klare sig selv,” forklarer økonomisk chef Christian Mølgaard til JP Aarhus.

Boligforeningen kan sætte huslejen ned for at tiltrække beboere, men det kræver, at både Landsbyggefonden og Aarhus Kommune giver tilladelse til det.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Isam
Brabrands boligerforenings boliger er ALT DYRT, ikke nok med det, i kræver også at man skal være i arbejde eller studerende får at bo der. Fair nok:-) Forstår godt at folk flytter ud og ikke gider bo der. Håber at i kommer til at tabe endnu flere millioner :-)
Ulrich
Jeg kan nu ikke forstå hvorfor mange er under den opfattelse at lejlighederne skulle være for dyre. Hvis vi tager de positive briller på og tænker at helheldsplanen bliver en success, så er lejlighederne med lokalitet, størrelse og funktionalitet da nogen af de billigste i Aarhus. Selvom mange af de gamle lejligheder trænger til en kærlig hånd, ville jeg argumentere for at det stadig gør sig gældende selv nu.

At have råd til lejen og at være i arbejde, plejer som regel at hænge godt sammen :)Jeg ville ikke anse dem for urimligt prissat

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data