Nu ved vi hvordan den nye skole i Gellerup skal se ud

Onsdag kom beboerne i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven tættere på etableringen af ny og attraktiv 3-sporet skole og fritidscenter til børn og unge i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven. MT Højgaard A/S er valgt som totalentreprenør på projektet

Indskolingen bliver placeret i den nordlige del af byparken med direkte adgang til parkens mangfoldighed af planter, træer og stier. Visualisering: AART Architects.

Byggeriet skal stå klar til det nye skoleår i august 2025 og bliver en folkeskole med fritidscenter, hvor børn og unge kan udvikle sig gennem projektbaseret undervisning, undersøgelser og samarbejde. Den nye skole med fritidscenter opføres som to separate bygninger – en bygning med indskoling og SFO og en bygning

Den nye skole for Gellerup, Toveshøj og Bispehaven bliver bygget i to afdelinger i hver sin ende af byparken Joops Have.

med mellemtrin, udskoling og klubmiljøer – og får aktive uderum, der forbindes af stisystemet i Gellerups grønne bypark.

Bedømmelsesudvalget roser vinderprojektet for sin fremragende organisering af skolens og fritidscentrets funktioner og en stor indsigt i hverdagen i skole og fritidscenter. Forslagets arkitektoniske virkemidler udgør en æstetisk smuk og harmonisk helhed og skaber variable stemningsfulde rum – både ude og inde. Forslaget har vakt begejstring og anerkendelse i bedømmelsesudvalget, hvor der er bred enighed om, at forslaget repræsenterer et fantastisk udgangspunkt for den videre proces.

Børn og Unge-rådmand Thomas Medom siger:

”Den nye skole og fritidscenter i Aarhus Vest skal danne rammen om et godt børneliv med en varieret skoledag, aktiv fritid og lokale fællesskaber. Projektet samler den nyeste viden og erfaringer med børns faglighed, udvikling og trivsel i en stærk vision og profil. MT Højgaard A/S har vundet totalentreprisen, fordi de har omsat visionerne til et fleksibelt byggeri med aktive uderum.”

Byggeriet vil blive opført som et bæredygtigt byggeri med ambitiøse målsætninger om at minimere klimabelastningen i hele byggeriets levetid. Byggeriet vil blive planlagt, således at det kan tildeles DGNB Guld, hvilket er en certificering, der viser bæredygtighed i forhold til både byggeri, borgere og bydel.

Sådan kommer mellemtrinnet og udskolingen til at se ud indvendig. Skolen skal stå færdig til skolestart i august 2025.

”Det er et bæredygtigt byggeri med virkelig mange spændende løsninger. Først og fremmest for børn og medarbejdere, men det bliver også en skole, der inviterer lokalområdet ind. Skolen og fritidscentret bliver en rigtig god ramme om børnenes skolegang og en masse fritidsaktiviteter. Og så skal den bidrage til udviklingen af Gellerup som en balanceret bydel med bred appel til familier fra hele Aarhus. Jeg glæder mig meget til, at skolen og fritidscentret står klar” siger Thomas Medom.

Inspirende rammer
”Byggeriet er et gennemtænkt projekt med inspirerende rammer for den projektbaserede og undersøgende læring, som vi glæder os til at arbejde med på alle skolens årgange. Vi får plads til faglig fordybelse, samarbejde og masser af aktiv læring, og jeg glæder mig bare til at se byggeriet gro frem i de kommende år. Med projektet kan skolen og fritidscentret bidrage til det gode børneliv i en levende og foranderlig bydel,” lyder det fra Skoleleder på den nye skole og fritidscenter Helle Mønster

Mellemtrinnet og udskolingen placeres ved den sydlige del af byparken Joops Have på hjørnet mellem Karen Blixens Boulevard og Trille Lucassens Gade.

Fritids- og Ungdomsskoleleder i Ung i Aarhus VEST, Rasmus Brandt Lauridsen, glæder sig over, at fritidscenter og ungdomsskole fra starten har været en del af udviklingen og byggeriet af byens nye skole og fritidscenter. Han vurderer, at resultatet af den fælles visionsproces imellem skole og fritidscenter er landet rigtig godt:
”Det er dejligt, at fritidscenter og ungdomsskole fra starten har været en del af udviklingen og byggeriet af byens nye skole og fritidscenter. Med det flotte vinderprojekt kan vi nu se resultatet af den fælles visionsproces imellem skole og fritidscenter, og det er landet rigtig godt. Jeg ser i projektet planer for inde- og uderum, der understøtter vores pædagogiske vision. Jeg ser konturerne af et aktivt og levende centrum for arbejdet med børn og unge – både lokalt og sammen med vores samarbejdspartnere fra hele byen.”

Den samlede anlægsudgift bliver på 320,1 mio. kr.

Byrådet får anlægsindstilling til godkendelse i marts 2022.

Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra Børn og Unge.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data