Arkitekter i gang med ny skole og fritidscenter i Gellerup

Nu skal arkitekter og rådgivere i gang med at slå de endelige streger til den nye skole og fritidscenter til børn og børnefamilier i Gellerup og Toveshøj

Den gamle Nordgårdskole, der blev lukket i 2008. Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen.

Siden Nordgårdskolen i Gellerup lukkede i 2008, har boligområdets børn måttet gå hen på Tovshøjskolen eller en skole andre steder i byen. Det skal der laves om på nu. Aarhus Kommune har besluttet, at en ny skole skal stå færdig i 2025. Ifølge udbudsmaterialet skal byggeriet: “stå for innovativ pædagogik, projektforløb, værksteder og læring med hoved, hænder og hjerte.”

Opgaven med at designe, tegne og bygge det samlede byggeri af skole og fritidscenter er netop sendt i udbud, og rådgiverne har frem til oktober til at skabe det vinderprojekt, som ifølge aarhusborgmester Jacob Bundsgaard bliver definerende for de fysiske forandringer i Gellerup.

”Skole og fritidsaktiviteter er helt afgørende for hverdagslivet i en bydel. Den spritnye skole, vi får, lever op til alle moderne standarder og pædagogiske principper,” siger Jacob Bundsgaard.

”Vi ser samtidig en tendens til, at nye skole-byggerier har en fantastisk spændende arkitektur, så jeg ser meget frem til, at vi får de konkrete forslag at se”.

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, peger på byggeriets betydning for børnefamilierne:

”Et godt børneliv for alle børn handler om at gå i skole, have sine kammerater og sin hverdag tæt på. Rigtig mange lærere, pædagoger, ledere, bestyrelsesmedlemmer, frivillige og gode borgere har gennemført et flot forarbejde med skolens profil, pædagogiske visioner og værdier. Det glæder jeg mig til at se omsat til et færdigt projekt for nutidens og fremtidens børn i området,” siger Thomas Medom.

Aarhus Kommune forventer, at den nye skole og fritidscenter vil blive bygget centralt i Gellerup. Der er udpeget to byggegrunde, der er vedtaget politisk.

Spændende laboratorier og værksteder

Helle Mønster er skoleleder på Ellehøjskolen, som skal flytte i de nye rammer i 2025.

”Jeg glæder mig på elevernes, forældrenes, medarbejdernes og på områdets vegne. Det er ikke hver dag, at vi i fællesskab kan være med til at præge og opbygge en ny skole helt fra grunden. Vi får en fantastisk skole og fritidscenter, hvor læringen sker med projekter som omdrejningspunkt,” siger hun.

”Vi har ønsket os et læringsmiljø, hvor børnene kan lære med både hjernen, hjertet og hånden, og derfor har vi bedt om et byggeri præget af spændende laboratorier og værksteder. Det glæder jeg mig selvfølgelig til at se, hvordan rådgiverne får omsat til konkrete bygninger”.

Også hos Rasmus Brandt Lauridsen, leder af Fritidscenter Gellerup, kribler det for at se nærmere på arkitekternes kommende arbejde.

”Et fritidsliv fuldt af kreativitet og fantasi er en del af hverdag i bydelen både nu og i fremtiden. Jeg er helt sikker på, at nye rammer vil være både tillokkende og inspirerende, og jeg glæder mig enormt meget til at se de færdige projekter, når udbudsperioden er slut,” siger Rasmus Brandt Lauridsen.

Du kan se udbudsmaterialet her.

Læs her om skolen

Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data