Den nye borgerportal

Bliv præsenteret på den nye borgerportal i Århus Vest og få arrangementer ind i kalenderen


af Birger Agergaard, projektleder, bydele.dk

Til skoler, foreninger, institutioner, biblioteker med tilknytning til Århus Vest. Som I muligvis ved, får Århus Vest (endelig) sin borgerportal her i efteråret. I den forbindelse får vi brug for jer – ligesom I sikkert også får brug for os.

Portalen henvender sig til alle i postnumrene 8220 og det meste af 8210 (afgrænses mod øst af Finnebyen). Der er et beboertal på ca. 30.000 århusianere, der vil få et samlingspunkt, og som samtidig efterspørger en viden om de tilbud, som I har til borgerne.

Portalen åbner 25. oktober på adressen www.aarhusvest.dk (indtil da findes kun en midlertidig forside på denne adresse!) Vi lægger ud med nyheder, portrætter og arrangementer i hele Århus Vest, og I får herved mulighed for at få jeres arrangementer bredt ud til virkelig mange mennesker.

Send allerede nu – eller løbende – en liste med jeres arrangementer efter datoen 25. oktober (Hvad, Hvornår, Hvor – Arrangør m. link til jeres hjemmeside) til: redaktion[AT]aarhusvest[DOT]dk I er også velkomne til at skrive to-tre linjer om arrangementet. Vi linker naturligvis til jeres hjemmeside, hvor der yderligere info.

På et senere tidspunkt håber vi at kunne automatisere kalenderen, så I selv kan lægge jeres arrangementer ind.

Men portalen skal være meget mere end nyheder og arrangementer. Borgerne i bydelen efterspørger viden om foreninger, aktivitetspersoner og så videre, og derfor ønsker vi at bygge en stor database op, hvor I alle kan blive præsenteret.

Det er en overkommelig opgave: Skriv en kort præsentation af jeres forening, institution mv. (eller send link til et sted, hvor præsentationen ligger). Dernæst ønsker vi en oversigt over de aktive mennesker hos jer (bestyrelse og ledelse o.l.). Skriv navne, mailadresser, telefonnumre og link til hjemmeside. Samt adresse og postnummer på jeres forening, institution mv.

Fotos: Vi vil meget gerne modtage nogle få digitale fotos fra jeres aktiviteter + fotos af de aktive hos jer. Hvis I ikke har fotos liggende, må I gerne springe over dette i første omgang. Det vigtigste er, at vi får præsenteret jer på hjemmesiden snarest.

Til sidst en ganske kort præsentation af borgerportalen, så I ved, hvem der står som afsender af denne mail: De fire fællesråd i vestbyen har taget initiativet og har sammen med de århusianske boligforeningers fællessekretariat ansvaret for portalen i de kommende godt tre år. Et vigtigt led i projektet er at uddanne frivillige fra vestbyen til at blive ”borgerjournalister”, så det bliver bydelens egne borgere, der får ansvaret for den daglige drift af portalen. Uddannelsen startede i september med mig som projektleder, og den fortsætter til midten af december, hvorefter en stab af faste borgerjournalister udgør rygraden i www.aarhusvest.dk.

Projektet indebærer også, at der oprettes tilsvarende bydelsportaler og uddannelser af borgerjournalister i andre bydele af Århus inden for projektperioden – bundet sammen af Boligforeningernes fælles hjemmeside, www.bydele.dk

Projektet er finansieret af Boligforeningerne, Integrationsministeriet og Urbanprogrammet. Ønsker I yderligere oplysninger, så kontakt mig gerne!

Med venlig hilsen Birger Agergaard projektleder, bydele.dk Fjældevænget 46, kld., 8210 Århus V
Tlf. 61 30 86 99 Mail: birger[AT]bydele[DOT]dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2007-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2007-09 November
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2007-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data