Mindst fire til fem nyheder om ugen

Den nye borgerportal for Århus Vest er gået i luften


tekst og foto af Jens Skriver

Den 25. oktober åbnede den nye borgerportal for Århus Vest www.aarhusvest. dk. Den bringer originale nyheder, portrætter og interviews og skal være områdets vindue til verden, så nyheder kan komme meget hurtigt frem. Ambitionen er at lægge mindst fire til fem nyheder på portalen om ugen. Bag projektet står fællesrådene i området og boligforeningerne. Ti borgerjournalister står klar til at eftersøge nyheder og tage mod henvendelser fra beboerne.

borgerportal-1.jpg

Det er en meget bredt sammensat gruppe borgerjournalister fra Brabrand, Gellerup, Hasle og Herredsvang. Gruppen præsenterer naturligvis sig selv på portalen. I fællesskab vil den videreudvikle strategien for borgerportalen og skabe indholdet. Det står allerede nu klart, at der vil blive oprettet links til alle foreninger og institutioner i området.

Bag ligger et stort forarbejde, der har stået på hele efteråret. To aftener om ugen er bliver der afholdt kursus i et EDB-lokale på Fjældevænget. Formidling på nettet er et kapitel for sig. Projektleder er journalist Birger Agergaard, der også bliver ansvarshavende redaktør af portalen. Sammen med studentermedhjælperne Jeppe Børsting og Søren Nielsen har han vejledet borgerjournalisterne i den særlige form for journalistik, der bruges på nettet og instrueret i praktisk håndtering af portalen.

borgerportal-2.jpg

Efter jul starter Birger Agergaard oprettelsen af en borgerportal for et andet område, men fortsætter som ansvarshavende redaktør for Århus- Vestportalen. Tanken er, at der skal opbygges portaler i alle udsatte boligområder i Århus.

Du finder os på www.aarhusvest. dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt