Vestbyens juniorjournalister er i luften

Ny borgerportal skrevet af 8. – 9. kl. elever fra Tovshøjskolen fortæller om,  hvad der rører sig i bydel for unge

tekst og foto af Helle Hansen

I begyndelse af november gik den nye ungdomsportal www.westcity.dk i luften med spændende historier om Bazar Vest og Vejledningscentret og en temaserie om Pigeklubber i Gellerup og omegn. Westcity.dk er navnet på det nyeste borgerportal i vestbyen, og her er det Gellerups børn og unge, der er i fokus.

IMG_0021

Af unge for unge
Hvem er bedre til at fortælle om de unge og om livet som ung i Gellerup end de unge selv? Derfor er borgerportalen i fuld gang med at uddanne elever fra 8. og 9. klasse på Tovshøjskolen til borgerjournalister. Det foregår i skoletiden, hvor eleverne to timer om ugen har journalistik på skoleskemaet sammen med underviser Lene Arentsen.

Alle artikler, billeder og videoindslag på westcity.dk er derfor produceret af de unge. Og de ti piger på Tovshøjskolen, der følger journalistkurset, mestrer allerede flere medieformer.
På westcity.dk kan du blandt andet læse artikler om pigeklubber, se en fotoserie om graffiti og se et tv-indslag om Lykkeskolen.

westcity

Gellerup: Mere end en ghetto
På samme måde som på ungdomsportalens moder aarhusvest.dk, skal de unge borgerjournalister være med til at prøve at ændre Gellerupparkens og Toveshøjs image i pressen og blandt resten af århusianerne.

Som ungdoms-borgerjournalister skal de formidle lokalhistorier, som den eksisterende presse overser. Og de skal være med til at vise, hvordan det er at vokse op i et område, som er blevet døbt ”socialt belastet”. Imageforandring er en langvarig proces, og derfor vil borgerportalen også involverer de unge.

Skaermbillede 2009-11-16 kl. 08.26.07

Også ungdomsportal i Viby
Westcity.dk skal også være med til at fortælle de unge og deres kammerater, familier og andre beboere om, hvad der sker i Gellerup, Toveshøj og omegn for unge mennesker.

Bag portalen står de eksisterende borgerportaler i Århus: www.aarhusvest.dk og www.ibysyd.dk.
Indholdet på de eksisterende portaler er mest rettet mod den voksne generation, mens den nye portal satser på de unge læsere. Westcity.dk vil i løbet af ganske kort tid også få en lille kusine i Viby Syd, hvor elever fra Sønder­vangsskolen også er i gang med at uddanne sig til borgerjournalister, deres artikler kan læses på www.southcity.dk.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt