Tv-kanaler – det er så det

Nu kan man nøjes med de lovpligtige kanaler

Vi er i boligforeningens bestyrelse blevet opmærksomme på, at det er vores ansvar, at beboere i afdelinger med fælles antenneanlæg har mulighed for kun at få leveret de lovpligtige kanaler (DR 1, DR 2 og TV 2 (såkaldte ”must carry”-programmer)).

Hermed bliver pengedrænet på godt 2000 kr. årligt pr. husstand stoppet til fordel for en model, hvor de, der godt vil betale så meget og modtage hele programudbuddet, kan gøre det individuelt. Vi, der vil nøjes med de pligtige programmer + en del næsten gratis kanaler, som udbyderen lægger ind, kan så betale den rimelige pris af 3-400 kr.

tv-kanaler-farve.jpg

Det er radio- og fjernsynslov, almene lejelov samt denne præcisering fra kulturministeriet, der gør sagen så klar:

Fordeling af tv-programmer i pakker

Det fremgår af §6, stk. 4, i radio- og fjernsynsloven, at såfremt fordelingen af programmer i fællesantenneanlæg sker i programpakker, skal samtlige pakker indeholde ”must carry”-programmerne. Det fremgår også, at der skal være mulighed for alene at købe en pakke, som enten alene indeholder ”must carry”-programmerne, eller som alene indeholder disse programmer og andre programmer, for hvilke der betales en så begrænset pris, at prisen for disse supplerende programmer alene udgør en begrænset del af den samlede pris for pakken.”

Bestyrelsens ansvar

Bestyrelsen er formelt udlejer af foreningens boliger og står derfor med ansvar også for signallevering i fællesanlæg. Reelt er vi bagstoppere i forhold til den lokale udførelse af dette pålæg. Administration og afdelingsbestyrelser er allerede i gang med at bringe sagen i orden lokalt med orientering og efterfølgende fordeling af signaler og den tilsvarende forskellige betaling ud fra leveringens omfang.

Når det foregår stille og roligt og ordentligt og forståeligt – så er det så godt, som det kan være, når vi nu er lidt sent ude!

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-01 Februar

2008-01 Februar