Stedet hvor udlændinge og danskere mødes

I 20 år har International Aften i Gellerup Kirke skabt venskaber på tværs af nationaliteter og generationer


af Jacob Zakarias Larsen

International Aftens motto har fra starten været: ”Stedet, hvor udlænd­inge og danskere mødes”. Det har det nu gjort i 20 år og det fejrer Gellerup Kirke den 11. april.
img_2462.jpg

Det hele startede for 20 år siden da kirken fik kontakt med et par kristne syriske familier, der var flyttet til sognet. Det voksede og i dag deltager 80-100 danskere og nydanskere fra hele verden i de seks årlige aftener. På en god aften er op mod 20 forskellige lande repræsenteret. Programmet består af fællespisning, underholdning og sang og musik fra alverdens lande.  

Nydanskere får et netværk
De sidste otte år har kirkens sognemedhjælper Anette Lemonius været ansvarlig for International Aften sammen med et team af frivillige danskere og nydanskere.

“For nogle deltagere er International Aften deres eneste berøring med kirken – og i nogle tilfælde også den eneste kontakt til danskere. For andre har aftenerne været en indgang til andre af kirkens aktiviteter. Gennem årene har International Aften givet mange nydanskere et lokalt netværk og været med til at nedbryde fordomme og isolation på begge sider,” fortæller Anette Lemonius.

International Aften fejrer sit jubilæum den 11. april kl. 17.00 i Gellerup Kirke. Jubilæet starter med en festgudstjeneste efterfulgt af spisning, samt underholdning fra mange lande.

Alle er velkommen. Tilmelding kan ske på 86 25 18 10 senest den 10.4 kl. 13.00

For mere information, kontakt:
Sognemedhjælper Anette Lemonius
Tlf. i kirken: 86 25 47 17
E-post: al@gellerupkirke.dk

Sang, musik og underholdning fra alverdens lande er en del af International Aftens program.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt