Tv-priskrig: Alle kanaler til 40 kroner

Nyt selskab lancerer kabel-tv i stor pakke til discountpriser


Adskillige konkurrenter står på spring for at overtage Stofas monopol på at levere tv til beboerne i Brabrand Boligforening, der den 1. april overgår til ny ordning. Et udenlandsk tv-selskab tilbyder meget lave priser, men til gengæld kræves der modydelser.

Priserne gik kun op og op

Det er ikke let at være tv-seer i en tid med himmelflugt for tv-kanalerne i dyre pakkeløsninger. Antenneforeningen Århus og Stofa tilbyder nu lavere priser fra den 1. april, hvor alle beboere overgår til lille pakke. Den lavere pris betyder altså også langt færre kanaler. Hvis man vil beholde den store pakke, koster det endnu mere end de varslede prisstigninger, som fik beboerne på barrikaderne på efterårets beboermøder.

TDC klar med rabat

Konkurrenter har dog bemærket beboernes utilfredshed og allerede fra den dato, hvor alle beboere overgår til lille pakke er TDC klar med et tilbud der er 5–10% billigere end løsningen fra Stofa. Dog skal det vedtages på et beboermøde og samtlige beboere skal være enige om samme løsning og binde afdelingen for en periode på tyve år.

”Det er et fremragende tilbud, som de allerede er ved at vedtage i byer som Aalborg og det nordlige København,” udtaler marketingschefen hos TDC.

TV104 vil indtage landet

En anden og i Danmark forholdsvis ukendt spiller på kabeltv-området er TV104, der har stor succes i bl.a. Finland, Holland og Østrig. Selskabet tilbyder uhørt lave priser på også danske kanaler og en del af hemmeligheden er, at de selv leverer undertekster til mange af udsendelserne. Du har måske set navnet i slutningen af et program under rulleteksterne, for allerede i dag leverer TV104 tekster til eksempelvis Viasat og Canal+.

En anden og mindre kendt hemmelighed er at TV104 henter en del af signalerne ned i Sverige og Holland hvor det er forbudt at tage høje priser for programsignaler med reklamer.

tv104.jpg

Kabel-tv med og uden kabler

Det banebrydende koncept hos TV104 er en kombination af satellit-signaler, jordbaserede og lokale kabelbaserede signaler. Det handler om både at hente og dele – et koncept der også kendes fra forskellige fildelings-programmer på computeren.

Flere beboere, som også er medlem af antenneforeningens bestyrelse påpeger kraftigt det, de kalder en ulempe ved TV104: Alle der modtager tv skal også aktivt bidrage til at videresende signalet, så prisen på den måde kan ligge på et minimum. Det betyder at der skal opsættes store antenneanlæg i de afdelinger, som vil skifte til TV104, og samtidig skal mindst 20 % af boligforeningens husstande gå over til den nye leverandør.

Borgermøde med tv-ingeniør

Fortalere for TV104 er bl.a. ingeniør Draagrevo Nebrot der på et borgermøde den 01.04 i Dansk Teleinstitut for Kabelsignaler vil forklare, hvordan eksisterende metalliske anlæg kan inddrages i antennelægget. For afdelinger med skraldesug vil de store jernrør kunne virke både som coaxial-kabler og som en del af modtage/sende-udstyret. Dette kan reducere anlægningsomkostningerne til under 30%.
Dog må hver afdeling påregne et større anlæg på toppen af den højeste bygning.

Investering kan betale sig

Anlægsudgifterne forventes dog at være tjent hjem i løbet af tre år og samtidig kan beboerne nyde massevis af kanaler – både dem de har i dag og lidt mere til en pris på omkring 40,- kr. om måneden.
For en merpris på 5,- kr. pr måned tilbyder TV104 også fastnet-telefon med gratis telefoni til alle andre fastnettelefoner og en internetforbindelse på 1 Mb/s, der er god nok for de fleste.

Stofa i oprør

Stofa-formanden er oprørt: ”TV104 er tyveknægte og ulovlige”, men ifølge Kommunikations- og kabel-tv-ministeren er der intet ulovligt i TV104 metoder. ”Det kunne de andre jo også bare have fundet på,” lyder det fra ministeren.
På et ekstraordinært foreningsmøde den 1. april i Brabrand Boligforening forventes det at der indledes de nærmere forhandlinger med TV104 om langt billigere tv til beboerne.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-03 April

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Ulrik Ricco Hansen
Lige for en ordens skyld skal det pointeres at ovenstående artikel er en aprilsnar. Desværre. Hvem vil ikke gerne have alle kanaler til en billig penge?

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-03 April
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-03 April

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data