Afd. 22: Sonnesgården 5 år

Afdeling 22: Sonnesgården

Foreløbigt 5 år med et vellykket projekt

tekst og foto af Bo Sigismund

Vi er dem fra Sonnesgården, vi har valgt vor egen stil… Festsange glemmes, men til afdeling 22 Sonnesgård­ens 5-årsfødselsdagsfest tror jeg, at der nærmest er tale om en slagsang. Sonnesgården havde virkelig givet den en gang kul, og jeg skal love for at vore aktive seniorer i midtbyen forstår at more sig!

Et todagesarrangement kunne samle 95 af 130 beboere, som med liv og energi både havde tilrettelagt og gennemført afdelingens 5-årsjubilæum, som næsten falder sammen med foreningens 60-årsjubilæum. Derfor var der også en bevilling at holde fest for. Middag, optræden, levende musik, havehygge og grillfest.

tilhoerere-28.jpg

uffe-a.jpg Formand Uffe har sans for både stil og det uhøjtidelige

Kombinationen af seniorbeboere over 55 uden hjemmeboende børn, en grund ved godsbanen, medejerbolig­er, selvaptering, talrige tilflyttere uden erfaring med at bo almennyttigt, kan det ikke lyde såre betænkeligt? Interesserer beboere i den alder sig for andet end petanque, gebrækkeligheder og børnebørn? Der var i hvert tale om et forsøg i 2002-03, og evaluering kendes der intet til. Når der er problemer nok, får succeserne ikke så megen opmærksomhed, og her er der ikke nogen, der sætter ild til affaldscontaineren.

Udadtil står man foran en elektrisk port. Hvad er det her, reservat eller plejehjem – postbude og leverandører har fra tid til anden været i tvivl. Orkanen rev taget af huset, og afdelingsbestyrelsen blev udskiftet for et år siden. De 5 år har været afvekslende og dynamiske.

musik.jpg

telt.jpg

Men afdelingen er karakteriseret ved en egenart, et liv og en beboeridentitet, som man må misunde den! Deltagelsen i møderne er altid høj, diskussionerne i dagligdagen er intense (men saglige), der holdes beboeraktiviteter, café, exkursioner, kulturarrangementer og tages hånd om hinanden, samtidig med at forskellighederne også finder plads. Der er også med- og modspil til beboerdemokratiet, administrationen og driften. Endnu en gang mindes jeg afdeling 4 i gamle dage.
Feste kan de altså også. Taler, sange og sketches og kammerjazz i teltet i haven. Liv, nærvær og interesse. Jeg kom til at tænke på nu afdøde Esther Møller: Vi er ikke de gamle – vi er de unge, der er blevet ældre! (jeg er selv på kanten af de 60)…

Når jeg også oplyser, at afdelingen samler tomme vinflasker, som indbringer 1400 kroner om året, må det da føre til, at ventelisten vokser!

Projekter kræver tre typer mennesker: Dem, der har visioner, dem, der kan gennemføre en vanskelig etablering, og dem, der kan udfylde rammerne med succes. Til lykke med de 5 år. Som sagerne står, vil jeg kalde projektet særdeles vellykket.

indenfor_6.jpg

TDC’s gamle oplagsplads 6 år efter.(øverst)

 

Flagstangen har været diskuteret livligt,
men nu står den der, og flaget kom op.(til højre)

flagstang.jpgDel eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt