Undervisning og leg i og omkring naturen

Gellerup Højskole afholdt kursus i efterårsferien med titlen “Kryb, Køer og Frøer”

tekst og foto af Jens Skriver

Skræppebladet stødte til undervisningsholdet fra Gellerup Højskole den sidste dag, hvor undervisningen foregik på Brabrand Mejeri, som er ARLAs afdeling nede ved Brabrand Sø. Hele holdet og de to vejledere kom til fods fra Højskolen. Forinden havde de hen ved 45 kursister haft en spændende og indholdsrig uge.

Ankomst til Brabrand Mejeri

Ankomst til Brabrand Mejeri

Der var mest børn, og de fleste var vist nok fra lokalområdet. De havde bl.a. været i Mols Bjerge, hvor en naturvejleder havde vist rundt, og i Randers Regnskov. Maryam fortæller, at det, der havde gjort mest indtryk, var et besøg af Jægerforbundet. Her blev parteret ænder, så kursisterne fik set hjertet og alle indvoldene.

Forstander Kasper Graarup indskyder, at de også havde set en bondegård ved Grenå. ”Eller rettere sagt, det var en kæmpegård med køer, og vi så 4000 tons lort eller deromkring”, siger han. Karin Daugaard Hansen, som er antropolog og lærer ved højskolen i denne uge, nævner, at kursisterne også havde arbejdet med ler og modelleret dyr.

Karin Daugaard hansen, antropolog og lærer ved højskolen

Karin Daugaard hansen, antropolog og lærer ved højskolen

På mejeriet
På Brabrand Mejeri byder guiden Jytte velkommen til ARLA Besøgsforum. Holdet skal på rundvisning i mejeriet, men der indledes med gruppearbejde. Deltagerne bliver bedt om at sætte sig fem og fem ved borde og sprede sig, så alle aldre er fordelt ved bordene. Det passer bedst til gruppearbejdet.

Traktementet består af kakaomælk, yoghurt og the. Deltageren lytter andægtigt, mens Jytte indleder med et foredrag om mælk. Den første prøve består i, om kursisterne kan smage forskel på yoghurt med fire forskellige frugtvarianter.
Den positive stemning på holdet viste, at det havde været en god uge.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt