Bliv til mere med Sporttrack

Sporttrack uddanner frivillige trænere til de sociale boligområder

Bliv til mere med din sport

Sådan lyder sloganet, når Sporttrack præsenterer sig, og der er tilsyneladende noget om snakken. Sporttrack er et projektsamarbejde mellem DGI Østjylland, Idrætssamvirket Århus, Det Boligsociale Fællessekretariat og Globus1 under Kultur- og Fritidsafdelingen i Århus Kommune. Projektet er finansieret af Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration og er en efterfølger til Bedst i Vest, som tidligere har kørt i Gellerup-området.

Den tidligere danske kvindelandsholdsspiller i basketball, Birna Ballisager, er projektleder på Sporttrack og hun udtaler om formålet for tiltaget: ”Formålet med Sporttrack er først og fremmest at uddanne flere frivillige trænere og foreningsledere til de boligsociale områder i Århus. Det gør vi igennem to tiltag – en lederuddannelse for unge for personer i alderen 14-30 år og medborgerkurser for personer over 18 år. I begge uddannelser/kurser underviser vi i centrale elementer af foreningslivet, og det er gratis at deltage.”

Birna fortæller videre, at lederuddannelsen for unge tager udgangspunkt i deltageren, som vil indgå i et forløb, hvor han eller hun kommer til at lære alle de teknikker og elementer man har brug for, for at blive en god træner eller leder. Hun afslører også, at lidt mere end 30 unge tosprogede danskere med stor succes allerede har deltaget på de lederuddannelsesforløb, Sporttrack kørte Tilst, Trige og Viby i efteråret 2008.
Medborgerkurserne henvender sig særligt til forældre, som kunne have interesse i at blive frivillige trænere eller ledere i deres børns idrætsforening. ”Medborgerkurserne tager udgangspunkt i spillereglerne inden for foreningslivet, og der vil blive undervist i struktur, ledelse, organisering og tilskudsmuligheder”, fortæller Birna Ballisager.

Du kan gøre en forskel

Både lederuddannelsen for unge og medborgerkurserne skal ses som en slags hjælp til selvhjælp. Når man først har deltaget på uddannelsen eller kurset, har man mere eller mindre redskaberne til at kunne drive og fungere godt i en enhver forening – ikke nødvendigvis kun en idrætsforening.

Birna Ballisager mener dog, at det ikke kun er foreningslivet, der styrkes ved deltagelse på et af Sporttracks kurser. Hun udtaler: ”Selvfølgelig tager alt, hvad vi foretager os, udgangspunkt i foreningslivet, men samtidig giver vores undervisning altså også deltageren nogle personlige kompetencer, der kan være meget værd både nu og senere hen i livet. Disse kompetencer kan man tage med sig og bruge i andre sammenhænge i sit lokalområde, i skolen, på arbejdet osv. og på den måde være med til at gøre en forskel.”

I 2009 er der, indtil videre, arrangeret uddannelses-/kursusforløb i både Gellerup og Herredsvang. Hele tre gange kommer både lederuddannelsen for unge og medborgerkurserne således til Gellerup i løbet af marts og april.

Lederuddannelsen for unge afholdes over to dage. En hverdagsaften og en weekenddag med undervisning. Forløbene i Gellerup finder sted på følgende tidspunkter:

1. forløb afholdes i Globus1 på Gudrunsvej 3A
tirsdag den 3. februar 2009 fra kl. 16:00-20:00
søndag den 15. februar 2009 fra kl. 10:00-18:30

2. forløb afholdes i Globus1 på Gudrunsvej 3A
tirsdag den 3. marts 2009 fra kl. 16:00-20:00
søndag den 15. marts 2009 fra kl. 10:00-18:30

3. forløb afholdes i Beboerhuset Laden på Edwin Rahrsvej Vej 6B
tirsdag den 17. marts 2009 fra kl. 16:00-20:00
søndag den 29. marts 2009 fra kl. 10:00-18:30

Medborgerkurset afholdes over én dag, og for forældre med børn, er der mulighed for børnepasning. Der vil i øvrigt også blive serveret aftensmad ved kursets afslutning. Medborgerkurserne i Gellerup finder sted på følgende tidspunkter:

1. forløb afholdes i Globus1 på Gudrunsvej 3A
lørdag den 14. februar 2009 fra kl. 13:00-18:30

1. forløb afholdes i Globus1 på Gudrunsvej 3A
lørdag den 14. marts 2009 fra kl. 13:00-18:30

1. forløb afholdes i Globus1 på Gudrunsvej 3A
lørdag den 28. marts 2009 fra kl. 13:00-18:30

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Dene side er omtalt på
Skraeppebladet.dk: Kick-off-event for Sporttrack 10. marts | Skræppebladet - Brabrand Boligforening:
[...] også i Skræppebladet: Bliv til mere med Sporttrack Sporttrack uddanner frivillige trænere til de sociale boligområder Emner (tags): Århus Kommune • Birna Ballisager • Det Boligsociale Fællessekretariat [...]
Link: skraeppebladet.dk/2009/03/kick-off-event-for-sporttrack-10-marts/

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-01 Februar
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data