Afd. 22: Det er svært at være papfar når sønnen hedder Jesus

Afdeling 22: Sonnesgården

Teater og fællesskab i en afdeling

af Hans Esmann Eriksen. Foto af Henning Reinholt

Fælleslokalet var pyntet op som teatersal og draperet med de røde middagsduge, da aktivitetsudvalget i Sonnesgården indbød til teateraften.

Skuespilleren Hans Rønne opførte et engelsk skuespil ”Jesus my boy” af forfatteren John Dowie.
Hans Rønne ville prøve at opføre stykket for et publikum, inden han skulle til Norge for at turnere med stykket, så Sonnesgårdens beboere var prøveklude og debatdeltagere en torsdag aften i sidste måned.
Jeg kunne ikke overvære selve opførslen og ankom midt i den efterfølgende debat, hvor en eftertænksom stemning, og intens debat prægede lokalet. Derfor kan jeg ikke som en anden evangelist referer og tolke, hvad der faktisk skete, men koncentrere mig om, hvad en sådan oplevelse betyder for samværet i afdelingen.

At være alene og dog fælles
Normalt går man i teateret med familie og venner og diskuterer bagefter oplevelsen. Her opleves forestillingen sammen med bofæller, og den efterfølgende debat gør det muligt at se nye vinkler på stykket og de mennesker, man bor sammen med.

Ingenting kommer af ingenting – undtagen lommeuld – siger man.
En oplevelse af fællesskab kommer af dialog og fælles aktiviteter. Vi er heldige her i Sonnesgården, når vi både har lokaliteter til sådan en aften, samtidig med at vi har frivillige, der har lyst og kræfter til at arrangere det.

Det alvorlige ses lettere med et smil
Der er mennesker fra andre kulturer, der vil opleve stykket som blasfemisk, når man med et smil beskriver jomfrufødslen sammen med et af nutidens kerneproblemer de skiftende familieforhold med mine dine og vores børn.
Det var spændende at se, hvordan man kan indramme et rum med røde middagsduge og skabe en tidslomme og en stemning, der kunne få naboer til at tale om vigtige ting, så de lærte at se nye vinkler på hinanden.

Det er svært at være Papfar
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt