Lokal-nyt på Skræppe­bladets blog

Læs, skriv og kommenter på beboerbladets hjemmeside

Mange andre medier end Skræppebladet skriver om Brabrand Boligforening, beboernes områder og hverdag. Skræppebladet bruger bl.a. sin blog på internettet til at samle op på nyhederne fra de andre medier med resumeer, citater og links til kilderne.
Især de lokale dagblade skriver meget om Gellerup, men bloggen indeholder også bredere nyheder fra tv, internet, Århus Kommune, Boligforeningernes Landsorganisation (dem med ”Beboerbladet”) og nyheder, som Skræppebladet selv støver op.
Du kan også være med til at skrive på bloggen eller kommentere alt, der allerede er skrevet. Det er nemt at oprette sig som bruger, logge ind og skrive løs.

Vi bringer her indledningen fra et udpluk af blogindlæg fra midt i februar til starten af marts. Datoen er angivet i parentes, og som på bloggen er det nyeste først.

Millioner til sundhedscenter i Gellerup

Sundhedscenter Vest har været undervejs i et par år og bl.a. med succes kørt diabetesskole for indvandrere. Nu giver Århus Kommune 4,2 millioner kroner til projektet, der får særligt fokus på børn og unge, børnefamilier, samt voksne med kroniske sygdomme. Der bliver også sat ind på områderne kost, rygning, alkohol og motion, samt khat og øvrige rusmidler. (11/3)

Første bydelsmødre er uddannet

Otte “bydelsmødre” fik overrakt diplom af borgmester Nicolai Wammen, efter de har gennemført det fire måneder lange integrations- og uddannelsesprojekt “Bydelsmor i Århus”.
Et lignende projekt kører med succes i Berlin. Forhåbentlig vil det også lykkes for de otte århusianske indvandrerkvinder at få god kontakt til mødre og lære fra sig om børneopdragelse, skolegang, sundhed, prævention, teenagebørn mv. (10/3)

Stiften: Læs om cykelværksted i Skræppebladet

Århus Stiftstidende bragte historien om det nye cykelværksted i Toveshøj med direkte henvisning til Troels Bo Knudsens artikel i Skræppebladet marts. (8/3)

JP-leder: Minister forvirret i Gellerup

Minister-besøg fik ny dagsorden: Jyllands-Postens lederskribent melder sig i dag ind i koret af politikere og toppen af Brabrand Boligforening, der kun ser videoovervågning som en gave, der giver tryghed og fjerner kriminalitet.
I torsdags besøgte justitsminister Brian Mikkelsen Gellerupparken og mødtes med bl.a. byrådsmedlemmer. Også formand for afdeling Gellerupparken, Helle Hansen, deltog i gåturen gennem Gellerupparken, og hun fik hurtigt drejet snakken over på affaldsproblemer i området. (7/3)

Kick-off-event for Sporttrack 10. marts

Et nyt projekt, der skal uddanne sportsledere i bl.a. Gellerup, sættes i gang på tirsdag den 10. marts med en såkaldt “kick-off-event”.
Projektet uddanner unge fra socialt belastede områder som idrætsledere og giver på den måde forhåbentlig både den unge og kvarteret et løft. (6/3)

Justitsminister Brian Mikkelsen. Foto: Klaus Holsting

Justitsminister Brian Mikkelsen. Foto: Klaus Holsting

Formand: Udsmidningssager går for langsomt

Justitsminister: Ingen bandekrig i Århus

Formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen, benyttede justitsminister Brian Mikkelsens besøg i Gellerup til at tale for hurtigere sagsbehandling i de såkaldte udsætningssager, hvor hele familien smides ud af lejligheden, hvis blot et enkelt familiemedlem har begået grov kriminalitet i nærområdet. (6/3)
Justitsminister Brian Mikkelsen var i dag på besøg i Gellerup og mener ikke, at bandekrigen når til Århus. Han har bl.a. talt med politidirektør Jørgen Illum og roser Østjyllands Politi.
“Vi har tjek på banderne,” siger politidirektøren.
“Det kunne være, jeg skulle bliver et par dage i Århus. Her er langt fredeligere end i København,” sagde Brian Mikkelsen. (5/3)

Helhedsplan på udstilling i Rådhus og i Gellerup

Udstillinger om fremtidens Gellerup: Århus Kommune og Brabrand Boligforening har valgt de rådgivere, som skal stå for det videre arbejde med den store helhedsplan for området omkring Gellerupparken og Toveshøj. Forslagene kan ses på en udstilling både i City Vest og på Århus Rådhus. (4/3)

Nordgårdskolen er blevet til børnehaver

En del af den tidligere folkeskole midt i Gellerupparken, Nordgårdskolen, blev i går indviet under navnet “Hus-1” af rådmand Louise Gade.
To børnehaver og en legestue er flyttet ind i på 1742 m² bolig og tre nyetablerede legepladser. (4/3)

Gratis bøger til børn i Århus Vest

Fra i dag og fire år frem vil småbørnsfamilierne i Gellerupparken, Toveshøj, Bispehaven og Herredsvang få besøg af medarbejdere fra de lokale biblioteker. Biblioteksmedarbejder kommer både med en gratis bog/musikpakke og tid til at snakke.
Det nye projekt til 16 millioner kroner hedder ”BOGSTART”, og den første bog bliver i dag overrakt af rådmand Jacob Bundsgaard Johansen. (4/3)

Perle-cafe i Perleparken (Gellerup)

Ny beboer-café: Perker eller Perle? Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen har ikke udtalt sig i medierne uden masser af smil hos læsere og tv-seere. Så hvad er mere nærliggende end at opkalde den nye café i beboerhuset Yggdrasil i Gellerupparken efter den positive udtale. (2/3)

Stiften: Læs om Holmstrup-planer i Skræppebladet

Gellerup er Århuses sidste ghetto

Århus Stiftstidende læser Skræppebladets pdf-udgave, inden bladet kommer fra tryk. Journalist Ole Christensen har bl.a. kigget nærmere på artiklen med indledninger af blog-artikler og fundet oplysningerne om afdelingsbestyrelsen i Holmstrup, der gerne vil video-overvåge p-pladser. (1/3)
Gellerupparken og naboafdelingen Toveshøj i Gellerup udgør tilsammen den sidste ghetto i Århus. Tidligere var også Bipehaven med på Velfærdsministeriets liste over ghettoer i Danmark. Listen omfatter boligområder med så få beboere i arbejde, at boligforeningen kan afvise nye lejere på kontanthjælp efter reglerne om kombineret udlejning. (28/2)

Børnehave og vuggestue i Gellerup skal jævnes med jorden

Bygade i stedet for daginstitutioner: Børnehaven Viben brændte ned i oktober sidste år, og der er ingen aktuelle genopbygningsplaner. De to nabo-institutioner kører stadig, men den såkaldte helhedsplan for Gellerup kan let blive dødsstødet for dem begge.
Den kommende bygade igennem Gellerupparken skal måske løbe lige netop der, hvor institutionerne ligger i dag. (27/2)

Kan de overhovedet regne i Venstre?

Først på måneden ville socialrådmand Gert Bjerregaard (V) nedbringe antallet af almene boliger i Gellerupparken til 650. Blandt andet ved at nedrive seks blokke.
Øvelsen skulle give kommunen en gevinst på godt 200 mio. kr. Dagen efter kunne Brabrand Boligforening oplyse, at dens gennemregning af Bjerregaards planer ville løbe op i en udgift for kommunen på 750 mio. kr. Bjerregaard sagde derefter, at han ville lægge kuglerammen væk! (26/2)

Skatteudspil: Dyrere at bo til leje

Millioner tages fra de almene beboere. Regeringens udspil til den såkaldte forårspakke vil betyde, at lejere i almene boliger skal betale 600,- kr. mere i husleje om året ifølge en beregning fra Boligselskabernes Landsforening (BL). Mens husejerne forskånes og garanteres kompensation, er det anderledes for lejerne, der kan se frem til at skulle betale moms af administrationsbidrag. (25/2)

Bjerregaard:Stop førtidspensionister til Gellerup

Den århusianske socialrådmand Gert Bjerregaard vi gerne have boligforeningen til at afvise førtidspensionister, når de søger lejlighed i Gellerupparken og Toveshøj. Han foreslår derfor en lovændring, der udvider reglerne for den såkaldte kombinerede udlejning, hvor bl.a. kontanthjælpsmodtagere sættes bagerst i boligkøen. Boligforeningens formand er imod forslaget. (24/2)

Meyernes Otto på YouTube

Det folkekære affaldsmonster i Gellerup, Otto, er blevet filmstjerne. Der er i hvert fald adskillige muligheder for at se både ham og den ihærdige flok meyere på f.eks. YouTube efter både meyerne selv og TvÅrhus har filmet det vamsede grønne væsen. (20/2)

Justitsminister foreslår mere overvågning

Justitsminister Brian Mikkelsen vil i næste folketingsår (dvs. tidligst i oktober) fremsætte et lovforslag, der giver mulighed for at overvåge områder med offentlig adgang i boligområder. Det sker efter pres fra især landets boligforeninger, hvor 10 ud af 13 af de største ønsker mere overvågning. (19/2)

Mere krudt under boligforeningens nyhedsbrev

Brabrand Boligforening er netop begyndt at udsende nyhedsbreve, som er tilgængelige på boligforeningens hjemmeside. Samtidig loves også en udgivelsesfrekvens på en gang pr. måned. (14/2)

Byrådet vedtager lokalplan for Isbjerget

Uden særlig diskussion vendte byrådet tommelfingeren op for vedtagelse af lokalplan 858, så Brabrand Boligforenings nye afdeling “Isbjerget”s 11 flotte tinder kan skyde i vejret på Århus Havn. (14/2)

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-03 April

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-03 April
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-03 April

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data