Dagmarprisen 2009

Gellerupscenen har fået pris for forestilling

af Sebastian Adorján Dyhr. Foto: pressefoto Gellerupscenen

Gellerupscenen og dramatikeren Kirsten Thonsgaard modtog 1. april 2009 Dagmar-prisen for forestillingen ”DAGMAR – Skal kvinder beSTEMME”.

Byrådsmedlem Camilla Fabricius overrakte prisen, et kunstværk af Astrid Gjesing, til instruktøren Lisbet Lautrup Knudsen og dramatikeren Kirsten Thonsgaard på Kvindemuseet i Århus, hvor forestillingen har spillet i september 2008 og marts og april 2009.

Prisen er indstiftet af foreningen Dagmars Døtre og uddeles hvert år. Dagmars Døtre arbejder med ligestilling og sætter fokus på en række kvindepolitiske temaer.

”Vi er meget stolte over at have modtaget prisen, som er den første i Gellerupscenens 25 årige levetid” udtaler Lisbet Lautrup Knudsen. ”Indtil nu er det kun vores tidligere spillere, der har fået priser f.eks. Maibritt Saerens og Tina Dickow, men nu kan Gellerupscenen også bryste sig med at være et prisvindende teater”.

”Dagmar – skal kvinder beSTEMME” handler om unge piger, der er gået ind på Kvindemuseet for at se et portræt af Dagmar Pedersen, den første kvinde der blev valgt ind i Århus Byråd. Mens de står og taler om billedet, træder Dagmar ud af rammen og  blander sig i deres samtale, og diskussionen bredes ud til nutidens kvinder og deres kamp for at gøre sig bemærket i politik.

Forestillingen ”Dagmar – skal kvinder beSTEMME” er blevet til i samarbejde med Kvindemuseet og er sponsoreret af: NORDEA, Købmand Ferdinand Sallings Fond, FO, LO og Århus Festuge.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt