Lederen

Monster-planen for Gellerupparken og Toveshøj

af Ulrik Ricco Hansen

I slutningen af maj mødes medlemmer af afdelingsbestyrelser og foreningsbestyrelsen med udvalgte ansatte for at diskuteres foreningens status og fremtid på overordnet niveau.
De pengetunge sager plejer at få mest opmærksomhed: byggeriet på havnen, de store renoveringer af Søvangen og Skovgårdsparken. Og så selvfølgelig den næsten altdominerende helhedsplan for området omkring Gellerupparken og Toveshøj.

Selvom helhedsplanen kun gælder for to afdelinger, påvirker den hele boligforeningen. Dels skal der bruges massevis af timer og ressourcer, dels vil både aktiviteter, politik og praksis smitte af på de andre afdelinger.

Helhedsplanen er så stor og uoverskuelig, at den kan virke som et flerhovedet monster med fangarme i alle retninger. Mange skal involvere sig – om ikke andet så på den måde, at de ikke protesterer alt for meget. Derfor lanceres planen endnu som noget, der stadig er på tegnebrættet med flotte farvebilleder fra arkitekternes computere – glansbilleder med lyset på den rigtige måde, nyudsprungne buske og glade beboere.

Glansbillederne er vigtige som illustration på, hvor store fysiske ændringer der sandsynligvis vil ske i området med dets bygninger, veje og anlæg.

Det er straks sværere at fortælle, hvilke store ændringer der vil ske i beboernes dagligdag. Der skal flyttes rundt på institutioner og skabes mange arbejdspladser og mange nye boliger, hvor beboerne ikke er medlem af Brabrand Boligforening. Der kommer massevis af nye mennesker til området, så hvordan sikres det, at der ikke opstår nye konflikter eller gruppesammenstød?
Hvilke sociale aktiviteter og tiltag vil helhedsplanen satse på? Det står der kun lidt om i arkitekternes seneste forslag.

Der er nok at tage fat på for repræsentantskabet, der også skal tage stilling til, om boligforeningen vil sælge jord, hvor der kan bygges en stormoske og islamisk kulturcenter. Igen er det mere de sociale perspektiver end bygningerne, som giver mest debat.

Informationsniveauet kunne sagtens være større. På Skræppebladets hjemmeside er ”Fuld drøn på helhedsplanen” ikke overraskende den mest læste artikel.

Du kan stadig nå at være med i debatten. Henvend dig til din afdelingsbestyrelse med dine argumenter. Hvis du vil se eksempler på helhedsplanen i praksis, så kig på Meyer-projektet, Vejledningscenteret og Gellerup Højskole.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt