Festlig åbning af Brabrand Kulturuge

Genbrugsbutikkens salgsmøbler blev grundigt afprøvet, René Skau holdt tale, og folkedansere valsede hen over den våde asfalt

For tiende gang blev der afholdt kulturuge i Brabrand. I anledningen af jubilæet var programmet fyldt særlig meget op med en meget lang række af arrangementer. Skræppebladet var med til den officielle åbning af kultur­ugen lørdag den 15. august på Hovedgaden i Brabrand uden for genbrugsbutikken.

Overfyldt genbrugsbutik

Sædvanligvis er der stort morgenbord udendørs med rundstykker, kaffe og gammel dansk sponsoreret af de lokale handlende. Men regnen silede ned allerede fra morgenstunden, så der var ikke mange, der havde lyst til at sætte tænderne i morgenbrød udendørs, og folk strømmede ind i genbrugsbutikken, hvor borde, lænestole og sofaer mv. hurtigt blev fyldt op, mens kaffekanderne lige så hurtigt blev tømt.

I den tætte atmosfære af vådt overtøj og dampende krus fejlede humøret ikke noget. Der blev snakket lystigt, og mere end en gang blev der sunget fællessang, hvor det lokale sangkor sang for.

Åbningstale

René Skau Börnsson, der bor i Brabrand, sidder i Folketinget for Socialdemokratiet og også er medlem af foreningsbestyrelsen i Brabrand Boligforening, holdt åbningstale i døråbningen til genbrugsbutikken. Flere borgere var strømmet til, og regnen stilnet af.

René Skau Björnsson holdt åbningstale.

”Det er flot gået og en rigtig god og ny tradition, som er opstået. Kultur er jo vigtig og ikke mindst i Folketinget,” sagde René og tog udgangspunkt i sin arbejdsplads i København:
”Der taler vi meget om kultur, og her hen over sommeren der har vi talt ekstra-meget kultur og kulturkampe. For tiden er der kamp om, hvem der skal være kulturminister, og hvordan man nu bedst kan være det, og der er jo sådan en naturlov i Folketinget, der siger, at vi hver især er meget bedre end alle de andre. Også til at være kulturminister.”

Mere kultur, tak

”Jeg synes det er ærgerligt, når man skærer i støtten til vore egnsteatre, når man skærer i tilskud til vore børn og unge. Jeg synes det er ærgerligt, når der ikke skal gøres mere for at rette op på det skæve kultur-Danmark, hvor Vestdanmark og udkantsområderne får meget mindre midler stillet til rådighed, end man f.eks. har i hovedstaden,” sagde politikeren og drejede talen ind på Brabrand:

”Det er godt, at vi har et kulturliv på kryds og på tværs, og at vi også har det her lokalt.
Jeg læste programmet forleden dag, da jeg fik det, og det er jo slet og ret imponerende: Tænk at vi har så meg­et at byde på i Brabrand. Sikke en spændende uge vi kan se frem til.”

Udendørs morgenkaffe klares iført regnjakker.

Flot uge-program

René Skau fortalte om kulturugens program: ”Det starter med Bent Juhls meget flotte ørn på forsiden af programmet – skåret i træ – og så går det ellers slag i slag resten af ugen. Jeg kan forstå, at der er nu næsten udsolgt til John Mogensen-forestillingen på Gasværket. Så er der grafisk værksted, der er udstilling henne på Gasværket, der er sundhedsdag, der er vinsmagning, der er åbne huse, lokalhistorisk forening laver ture i området, foredrag, der er motionsture, der er forfatteraften, der er jazzaften, der er koncert i kirken, og der er meget, meget, meget mere. Jeg er meget imponeret, og jeg må sige: sikke et 10-årsjubilæum

Masser af kunst

”Jeg er også imponeret – da jeg læste programmet – over, at vi her i Brabrand kan byde på over 54 udstillende kunstnere i denne her uge. Det er bare mange. Og der er jo uden tvivl mange flere end dem her i Brabrand. Og det viser jo, at kunsten og kulturen lever i bedste velgående, også her lokalt uanset de trakasserier, vi kan have i Folketinget. Og godt for det, må man sige.
Det betyder en hel del for en bydel som Brabrand, at I gør det. Tillykke til jer aktive, tillykke til Brabrand med en forrygende kulturuge. Det er rigtig, rigtig godt gået. Og på denne måde vil jeg gerne erklære kulturugen i Brabrand for åben” sluttede René til stort bifald.

urh-brabrand-kulturuge-folkedans

Festlig folkedanseropvisning

Folkedans

Næste punkt på programmet var – foruden mere kaffe, flere rundstykker og endnu en lille en – folkedans. De værste vandpytter blev beslutsomt fej­et væk fra pladsen, og to spillemand tog plads under pavillon-taget. De festligt klædte folkedansere stillede op på række til både rheinlænderpolka, kædedans og andre traditionelle danse.
Selvom der er flest kvinder med på holdet hos Folkedansen 1945, er der også mænd og børn, der i løbet af vinteren øver sig i de rigtige trin til en folkelig svingom.

Læs mere

Næste år afholdes Brabrand Kulturuge i slutningen af september (uge 38:18.-26. sept. 2010). Du kan læse mere om kulturugen og aktiviteterne i Det gamle gasværk på http://detgamlegasvaerk.dk.
Det lokale teaters hjemmeside er http:// www.vestergasvaerk.dk.
Se også et videoklip fra åbningen på Skræppebladets blog.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-07 September
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Festlig åbning af Brabrand Kulturuge
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data