Tilfredse beboere i afdeling 24

Afdelingen uden de store overskrifter

tekst og foto af Bo Sigismund

Afdelingen består af 80 boliger og hører således ikke til de store. Beboermødet var stilfærdigt og kunne afvikles på en time. Men der var dog udskiftning i bestyrelsen.

Afdeling 24 Skovhøj er kun kendt af få, for den har i sin korte historie ikke markeret sig hverken på den ene eller anden måde. Vi befinder os i Hasselager, højt til vejrs på en bakke og med udsigt til både byen og bugten. Små haver pynter op. Og så er her ro. Hvad kan man forlange mere ?
Annette og Jan viste mig rundt en dag, hvor afdelingen præsenterer sig rigtig pænt. De grønne områder, de grå huse og den blå himmel er omgivelser, der indgyder ro. Og når vi går indenfor og ser på lejligheder, forstærkes indtrykket af, at her kan man da leve og lade leve.

afd24indefra

Modsat naboerne i afdeling 7 og 15 har man glæde af udsigten, for her er store vinduer og meget lys også indenfor. Men nogen steder er der unægtelig højt til loftet. Rummene er gode, og pladsen er godt udnyttet. Køkkenerne er tilpas, ikke for små og ikke for store. Et rummeligt fælleslokale og et par gæsteværelser er her også.

afd24lejlighed

Aktiviteterne er ikke så mange, men der er dog en vis kontakt til naboerne. Til de andre naboer – Århus Omegns afdelinger – er der derimod så godt som ingen, trods det at man deler fælleshus med de gule huse mod vest. Men aktivitet og socialt fællesskab opstår jo, fordi nogen vil det. Man kan ikke drive sådan noget frem.

afd24haveProblemer her ? – nej bortset fra lidt affald og lidt støj og lidt parkeringsproblemer. Småting, vil man mene, når man kender eller kommer fra de store afdelinger. Selvfølgelig er det heller ikke godt, hvis det er negative ting, der vækker beboerne, men det har nu tit været en kvalitet, at man kendte hinanden og kunne tale med hinanden, den dag der måtte komme vigtige fælles sager frem.
Måske venter de fine omgivelser og de gode boliger på en fællesskabsfølelse, der udvikles med tiden?

Hasselager er ikke en bydel, der trækker overskrifter (bortset fra Erik & Anni -historien). Så hvis man vil nyde kvaliteterne herude i 3. række, er det ikke så ilde at bo her. Med tiden vil der komme mere byggeri, men der er slet ikke det tempo, der kendes fra byens andre vækstområder.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt