Vejledningscentret fejret med maner i Globus1

Flere hundrede børn og voksne strømmede til fest for at fejre,
at året Vejlederpris endte i Gellerup

Torsdag den 24. september modtog Vejledningscentret for uddannelse og arbejde årets vejlederpris 2009. Prisoverrækkelsen fandt sted i forbindelse med Danmarks Vejlederforenings landsmøde på LO-skolen i Helsing­ør. Det var undervisningsminister Bertel Haarder, der overrakte prisen på 25.000 kroner til de tre pionerer Ahmed El Ahmad, Iman Yacoub og Abdi-Rahman Mohamud Iidle.

Tilbage i Gellerup besluttede Vejledningscentret at invitere hele lokalområdet til en stor fest, og der blev sendt indbydelser ud til alle. Og trods et kort varsel deltog flere hundrede i Vejlederpris-fest i Globus1 onsdag den 30. september.

Forældreguides, rollemodeller og medarbejderne arbejdede på højt tryk for at få det arrangement til at lykkes

Her var fest og glad stemning blandt alle medarbejderne i Vejledningscentret og deres rollemodeller, forældrene, samarbejdspartnere, styregruppen, beboerne og ikke mindst borgmester Nicolai Wammen, som også mødte frem for at fejre Vejlederprisen 2009
Festen åbnede med en velkomsttale på vegne af rollemodelkorpset af Moussa Hasan og Rola Abu Hamid, og projektlederen Ahmad El Ahmad bød velkommen.

DSC_0046

Først blev der vist videoklip fra selv prisoverrækkelsen på Vejlederforeningens Landsmøde, og dernæst blev der vist billeder for fotoalbummet med projektets aktiviteter.
Borgmesteren Nicolai Wammen roste varmt alle de involverede i projektet og især de mange rollemodeller og forældreguidene, som med deres store indsats har været med til at få flere unge i uddannelse og fastholde dem i uddannelsen. Borgmesteren fremhævede også vigtigheden af indsatsen set i sammenhæng med Århus Kommunes integrations politik.

Det var tydeligt at se, at rigtig mange gerne ville dele glæden med prismodtagerne. Det gjalt ikke mindst forældrene, som højlydt udtrykte deres glæde og stolthed over de mange unge rollemodeller.

fest i Globus 1..300909 233

Torben Overgaard, direktør for Brabrand Boligforening, Khaled Mansour, næstformand i Gellerupparken og tidligere borgmester Fleming Knudsen tog også ordet på talestolen for at rose projektet og ønske tillykke med prisen.

”Det er takket være det tætte samarbejde mellem de lokale foreninger, UU-vejledning, Brabrand Boligforening og den fulde opbakning fra forældrene, at vores arbejde er lykkedes så flot,” understregede projektleder Ahmad El Ahmed i sin tale.

Efter alle talerene underholdt Ramallah-spejderne og Al Manars dansehold publikum med deres flotte folkedans. Og inden festen sluttede blev der serveret en let eksotisk anretning, der blandt andet var lavet af forældre fra området.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-09 November
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Vejledningscentret fejret med maner i Globus1
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data