Vejledningscentret fejret med maner i Globus1

Flere hundrede børn og voksne strømmede til fest for at fejre,
at året Vejlederpris endte i Gellerup

af Helle Hansen

Torsdag den 24. september modtog Vejledningscentret for uddannelse og arbejde årets vejlederpris 2009. Prisoverrækkelsen fandt sted i forbindelse med Danmarks Vejlederforenings landsmøde på LO-skolen i Helsing­ør. Det var undervisningsminister Bertel Haarder, der overrakte prisen på  25.000 kroner til de tre pionerer Ahmed El Ahmad, Iman Yacoub og Abdi-Rahman Mohamud Iidle.

Tilbage i Gellerup besluttede Vejledningscentret at invitere hele lokalområdet til en stor fest, og der blev sendt indbydelser ud til alle. Og trods et kort varsel deltog flere hundrede i  Vejlederpris-fest i Globus1 onsdag den 30. september.

Forældreguides, rollemodeller og medarbejderne arbejdede på højt tryk for at få det arrangement til at lykkes

Forældreguides, rollemodeller og medarbejderne arbejdede på højt tryk for at få det arrangement til at lykkes

Her var fest og glad stemning blandt alle medarbejderne i Vejledningscentret og deres rollemodeller, forældrene, samarbejdspartnere, styregruppen, beboerne og ikke mindst borgmester Nicolai Wammen, som også mødte frem for at fejre Vejlederprisen 2009
Festen åbnede med en velkomsttale på vegne af rollemodelkorpset af Moussa Hasan og Rola Abu Hamid, og projektlederen Ahmad El Ahmad bød velkommen.

DSC_0046

Først blev der vist videoklip fra selv prisoverrækkelsen på Vejlederforeningens Landsmøde, og dernæst blev der vist billeder for fotoalbummet med projektets aktiviteter.
Borgmesteren Nicolai Wammen roste varmt alle de involverede i projektet og især de mange rollemodeller og forældreguidene, som med deres store indsats har været med til at få  flere unge i uddannelse og fastholde dem i uddannelsen. Borgmesteren fremhævede også vigtigheden af indsatsen set i sammenhæng med  Århus Kommunes integrations politik.

Det var tydeligt at se, at rigtig mange gerne ville dele glæden med prismodtagerne. Det gjalt ikke mindst forældrene, som højlydt udtrykte deres glæde og stolthed over de mange unge rollemodeller.

fest i Globus 1..300909 233

Torben Overgaard, direktør for Brabrand Boligforening,  Khaled Mansour, næstformand i Gellerupparken og tidligere borgmester Fleming Knudsen tog også ordet på talestolen for at rose projektet og ønske tillykke med prisen.

”Det er takket være det tætte samarbejde mellem de lokale foreninger, UU-vejledning, Brabrand Boligforening og den fulde opbakning fra forældrene, at vores arbejde er lykkedes så flot,” understregede projektleder Ahmad El Ahmed i sin tale.

Efter alle talerene underholdt Ramallah-spejderne og Al Manars dansehold publikum med deres flotte folkedans. Og inden festen sluttede blev der serveret en let eksotisk anretning, der blandt andet var lavet af forældre fra området.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt