Nyt fra Klub Hans Broge
(marts ’10)

Ny hjemmeside og nye maskiner

Det, der har optaget os allermest her i februar 2010, er nok indkøbet af nye maskiner til vores motionsrum. Og så oprettelsen af vores hjemmeside http://www.klubhansbroge.dk. Hjemmesiden er stadig under udarbejdelse og har i skrivende stund slet ikke fundet sin form. Nu er hjemmesiden også først og fremmest tænkt som en kommunikationsvej, men det forhindrer ikke jeres formand i at ønske, at den skal være så fin som muligt.

Måske var det rygtet om de nye motionsmaskiner, der bevirkede, at vi fik en forrygende sæsonstart med flere nye medlemmer. Eller var det vores formand Asger Frederiksens charme? Eller måske filmen om Brabrand Boligforening, der tiltrak så mange, at de hjemmebagte fastelavnsboller måtte deles, for at der kunne blive brød til alle. Det var meget underholdende at få genopfrisket vores fælles historie. Og undertegnede, som flyttede på Toveshøj i sommeren 1972 ved høsttide, kunne huske meget af det. Den gang lå Toveshøj i så landlige omgivelser, at det vrimlede med markmus, selv om vi boede på første sal.

Vi så mange optagelser fra byggeriet/byggeprocessen af ”Gellerupplanen” og ”Gellerup Centeret” Nogle optagelser der fik flere af os til at spørge: ”Var der mon mange arbejdsulykker dengang?” For farligt så det ud, når arbejderne færdedes højt oppe uden rækværk og hjelme, medens færdige betonmoduler blev sænket ned af mægtige kraner.

Og hvem husker ikke Gellerup Centerets indvielse den 1/11-1972? Hvor var det fantastisk. Tænk at man kunne gå og handle, få alt under et tag, vandre tørskoet i dejlig varme fra butik til butik. Ja og fri parkering lige ude for døren. Det var en ren svir.
Filmen bød også med et gensyn af kendte koryfæer, et vemodigt gensyn, fordi faktisk de fleste af dem faktisk er døde i dag. Men filmen beskrev jo også noget, der skete for mere end 40 år siden.
Den 6. februar var det så tid til vores årlige julekomsammen, i år kaldet Kyndelmissefest. Det blev en god oplevelse med god stemning og rigelig med god gammeldags mad, som vor mormor lavede den. Friske fisk fra Bønnerup ”gammel davs” oksesteg med god sovs og masse af tilbehør, ja og så var der æblekagen, med rigtig smørbrunet rasp og med gele og det hele. Stor tak til vore to ”huskokke” Torben og Bent.

Og hvad sker der så fremover?

Den 4. marts har vi en aften ud over det sædvanlige. ”Benny Andersen i ord og toner”, hele to aktører Jørgen Forsingdal på piano og Lilly Andersen vil læse tekster op, hun ikke tidligere har beriget os med. Lilly er jo en skattet gæst i vores klub, både når det gælder litteratur og rejsebeskrivelser. Glæd jer, husk alle er velkomne, og klubben byder på en ekstra lille ting

Den 18. marts er der lokalhistorie på programmet. Kjeld Hedelund Jørgensen vil fortælle om Brabrand præstegård, missionshus, kro og afholdsrestaurant. Et arrangement, som trak fulde huse på Det gamle Gasværk i januar. Så glæd dig endnu en gang.

Den 23. marts er det pigerne, der glæder sig mest, selv om vi da har haft mandlige deltagere på vores kursus ud i blomsterdekoration. Vi skal lave en smuk påskedekoration under Ann Tinds, Bolettes blomster, kyndige vejledning. Ud over den sædvanlige mødepris, må en materialepris på 150,00 påregnes, men så får du også en dekoration, som kan pynte i din stue alle påskedagene.

Og så til noget helt andet

Følgende er personligt fra mig, men jeg er sikker på, at mange af klubbens medlemmer vil tilslutte sig disse ikke særligt fyldestgørende mindeord.

Carl Johan

Carl Johan Madsen

Den 21. januar tog vi afsked med Carl Johan Madsen. I november 2008 bisatte vi hans kone Ketty Madsen, som var Klub Hans Broges første kasserer. Når jeg ikke skrev et par mindeord om Ketty, da hun var død, var det, fordi mit ”blæk var stivnet”. Jeg holdt så meget af hende. Derfor var det også en stor glæde, at vi i Klub Hans Broge kunne hjælpe Carl Johan ved at stå for den efterfølgende mindekomsammen i vores selskabslokale. En beskeden tak for alle de ”Ketty kager” vi har guffet i tidernes løb i vores lille klub.

Ketty og Carl Johan var et enestående par. For 4 år siden her i februar fejrede vi deres diamantbryllup, Jeg har personligt da aldrig set en så forelsket mand kigge på sin hustru gennem 60 år, hvor var det rørende og livsbekræftende. Venskabet med Ketty og Carl Johan dokumenterer på smukkeste vis, hvordan man også sent i livet kan få nye venner. Vi lærte hinanden at kende gennem Klub Hans Broge. Havde aldrig talt sammen før, selv om vi hver i sær havde boet i mere end 20 år i Afd. 1.

Ketty Madsen

Ketty Madsen

Ketty, den altid velklædte (hun var uddannet dameskrædder) og stilfulde dame, som satte en ære i at holde styr på klubbens regnskab, og som forkælede os med hjemmebag. En sjælden kvinde, som tog sin skæbne på sig, da kræften ramte. Hendes største bekymring gik på, hvordan Carl Johan ville klare sig uden hende. Og Carl Johan, med den stille, drillende, drengede humor. Carl Johan var bare så hyggelig og sjov på en meget underfundig måde.

Du skulle virkelig være vågen, når han drillede, og ofte ”faldt tiøren i enører.” Og så var Carl Johan et teknisk geni, uddannet autoelektriker. Mange af os har nydt godt hans hjælpsomhed og hans tekniske snilde. Jeg kan eksempelvis igen åbne min gl. skænk, hvor mit barnebarn havde bortskaffet nøglen.

Kære Ketty og Carl Johan, tak fordi vi lærte jer at kende og æret være jeres minde.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

 • Øv - ikke god
 • Nogenlunde
 • OK
 • Cool - god artikel
 • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-02 Marts side 42-43
i sektionen Aktiviteter

forsiden af magasinet 2010-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

 • Benny Andersen...
  Nyt fra Klub Hans Broge (marts '10)
 • lokalhistorie
  Nyt fra Klub Hans Broge (marts '10)
 • blomsterdekoration
  Nyt fra Klub Hans Broge (marts '10)
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data