Nyt tilbud om åben vejledning til familier i Gellerup

Familievejledningen holder åbent på Gellerup Bibliotek

af Helle Hansen

Hvor går jeg hen og spørger om gode råd til, hvordan jeg skal opdrage min teenagedatter? Eller hvad jeg skal gøre med min søn, som ikke hører efter, hvad jeg siger? Så lød nogle af de spørgsmål, som mange forældre fra Gellerup stillede ved borgermødet om ”Godt børneliv i Gellerup”, som blev holdt i GLOBUS1 for snart et par år siden. Dengang udtrykte borgerne et klart ønske om, at der skulle være et sted, hvor forældre skulle kunne henvende sig og få hjælp med opdragelsen af deres børn.

Efter borgermødet blev der under Samvirket i Gellerup og Toveshøj nedsat en ad hoc-gruppe, som siden har arbejdet på et etablere en rådgivning, som kan hjælpe forældrene med at finde svar på deres spørgsmål. Gruppen består af medarbejdere fra Socialcenter Vest, et par beboerrådgivere fra boligforeningen samt en frivillig ildsjæl. Det er alle rådgivere med mange års erfaring fra arbejdet i Gellerup. Rådgiverne har forskellig etnisk baggrund, så rådgivningen kan foregå på både dansk, arabisk, tyrkisk, somalisk og persisk.

Gruppen af vejledere har hen over efteråret har sat sig sammen og skabt rammerne for den Åbne anonyme familievejledning, som har slået dørene op på Gellerup Bibliotek den 1. marts.
Her er åbent to timer om mandagen og torsdagen, hvor to vejledere sidder parat til at rådgive familier, der har problemer. Rådgivningen, der er gratis og foregår via samtaler, retter sig både mod forældre, børn og unge. Samtalerne foregår i rum, hvor ingen andre kan høre, hvad der bliver talt om. Der kan bestilles tid på telefon, eller man kan bare dukke op i åbningstiden.

Åben anonym Familievejledning

er et gratis tilbud – til dig og din familie på Gellerup Bibliotek

Mandag kl. 10.00 – 12.00
Torsdag kl. 13.00 – 15.00

Du kan henvende dig i Familievejledningen, hvis du er forældre, ung eller barn og bor i Gellerup-området.

Du kan få rådgivning om:
– problemer i din familie
– vold i familien
– bekymringer om dine børn
– problemer med din partner eller tidligere partner
– at være forældre, ung eller barn mellem to kulturer

Du kan bestille tid på telefon 89 40 14 65 – eller du kan dukke op i åbningstiden.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt