Museet indbyder til foredrag om Gellerups historie

Gellerup Museum er kommet godt fra start og har fået sin egen venneforening

af Doron Haahr, museumsinspektør på Gellerup Museum

I skrivende stund er det 14 dage siden, Gellerup Museum slog dørene op. Og sikke vi slog dørene op. På åbningsdagen alene landede besøgstallet på mellem 60 og 70 gæster, og med særlige åbningstider i påskedagene lykkedes det museet at opretholde de imponerende besøgstal. En god begyndelse.

Forud for denne gode begyndelse var gået en travl marts måned, hvor praktiske opgaver i tusindtal skulle løses, så vi var klar til åbningsdagen, 31. marts 2010.
Nu venter næste fase. Museet skal udvikles, og det skal etablere sig som en fast del af Gellerup.

De tre vigtigste opgaver
Der er mange vigtige opgaver at løfte for Gellerup Museum. Vi har prioriteret, og på top tre over opgaver, der skal tages hånd om, er: skoletjeneste, finansiering og indsamling af genstande.

Vi skal som noget af det første nu til at gøre os interessante for skoler både i området og i resten af Århus. Gellerup Museum er et oplagt udgangspunkt for et besøg i området, og skoleklasser, der arbejder med temaer som arkitektur, matematik, samfundsfag, religion, historie eller dansk, vil alle kunne få noget frugtbart ud af et besøg.

En anden vigtig opgave er at arbejde på en finansiering, så Gellerup Museum kan gå fra at være et halvårligt projekt til at blive en permanent del af Gellerup. Der er mange gode argumenter for, at Gellerup Museum skal bestå.

Parkerne i Gellerup og Toveshøj kan via deres rødder i 1960’ernes velfærdsdanmark og de mange forskellige beboere fortælle væsentlige elementer af det moderne Danmarks historie. Gellerup Museum er derfor ikke kun interessant for folk med interesse i området – Gellerup Museum kan give stemme til en tid og nogle mennesker, der er en betydelig del af danmarkshistorien.

En tredje og meget vigtig opgave for museet er desuden at udbygge de nuværende udstillinger. Det sker primært ved at indsamle genstande i området, og kan du bidrage med genstande, der kan fortælle om dit hverdagsliv i området, da må du endelig henvende dig til museet.

Arrangementer på Gellerup Museum
For at skabe liv på og om museet er der ved at blive etableret en venneforening, der skal tilbyde en række arrangementer om året. Mod et beskedent kontingent vil man kunne opleve foredrag på museet, vandringer i området, særlige rundvisninger på museet, opleve museet ’back-stage’ og en masse andre ting.

For at lokke interesserede til har vi allerede i maj to arrangementer på programmet. Allerede onsdag den 5. maj, hvor arkitekt Rasmus Therkildsen vil fortælle om Gellerups tilblivelse og om manden bag den store Gjellerupplan, arkitekten Knud Blach Petersen, der døde i 2008.

Og onsdag den 19. maj er det boligforeningens direktør Torben Overgaard, der fortæller om udviklingen i Gellerup, som han har set den i løbet af de 40 år, han har været med, og det er helt fra starten. Aftenen vil fyldes med sjove historier og pudsige anekdoter.

Begge arrangementer varer ca. 1,5 timer og det koster hver 25 kroner at deltage i. Gellerup Museum serverer kaffe og kage, og man kan desuden høre om Gellerup Museums Venneforening, som kan kontaktes på gellerupmuseum@gmail.com

På gensyn på Gellerup Museum.

Arrangementer på Gellerup Museum i maj
Gellerup Museum.
Gudrunsvej 16, 6. th., 8220 Brabrand.

Åbningstider: Tirsdage kl. 16-18 og søndage kl. 14-16.

Specialarrangementer på Gellerup Museum i maj
Onsdag den 5. maj kl. 19.00
Knud Blach Petersen og Gellerups tilblivelse
Et spændende foredrag om arkitekten og manden bag Gjellerupplanen ved arkitekt Rasmus Therkildsen

Onsdag den 19. maj kl. 19.00
Direktør og Gellerup.
En aften hvor direktør i Brabrand Boligforening fortæller om, hvordan han har set og oplevet området gennem de sidste 40 år. Et oplæg krydret med sjove historier og pudsige anekdoter.

Entrè ved arrangementer 25 kroner inklusiv kaffe og kage.

For yderligere information og kontakt til museet:
Doron Haahr, tlf. 61 22 17 68, e-mail doha@bbbo.dk
www.gellerupmuseum.dk
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt