Afd. 4: Så fat det dog – tåber, fjolser, idioter!!!

Afdeling 4: Gellerupparken

Kampen mod affald på forkerte steder får afdelingsformanden for Gellerup til at rive sig i håret

Næsten hver mandag morgen, når jeg går hjemmefra, får jeg bevis for, at nogle af mine naboer desværre ikke forstår, at den blå container for enden af blokken KUN er til ”Småt brændbart”.
Det betyder, at selv om vores nye store containergård med kildesortering kun ligger højst 50 meter længere henne ad Gudrunsvej, så ender sofaer, tæpper, reoler og diverse skrammel hver weekend foran den lille blå container, så bunkerne næsten er umulige at komme uden om mandag morgen.

Og vores stakkels gårdmand starter hver mandag morgen arbejdsugen med at agere flyttemand.

Undskyldningen for det forkert placerede møblement kan være, at beboeren ikke er klar over, at containergården ligger 50 meter længere henne ad vejen og måske ikke forstår, hvad ”småt brændbart” betyder – eller måske er forklaringen, at det kun står med meget små bogstaver og en lille tegning på siden af containeren?

At de store møbler er slæbt helt hen til containeren for enden af blokken, tyder da trods alt på, at beboeren har haft til hensigt at smide sit storaffald ud korrekt.

Nye informationsplakater

For at hjælpe sofaerne, tæpperne og resten af de store ting de sidste 50 meter på plads i containergården har Meyerpatruljen for nylig opsat fine plakater, som med et fedt rødt kryds over et billede af en bunke møbler, oplyser beboerne om, at den blå container for enden af blokken IKKE er den rigtige plads – og en pil viser, at møblerne skal 50 meter længere hen ad vejen.

Mod tåber kæmper selv Otto forgæves

Men nu viser det sig, at nogle af mine naboer altså må være dumme – eller også er de både blinde og døve og har svage arme. For de fortsætter med at stille deres møbler og skrammel foran den blå container, lige foran plakaterne med de store billeder med det røde kryds og pilen.

På beboermødet til september skal vi vedtage et budget, der er betydende for næste års huslejeniveau. Her udgør oprydningen efter de dumme beboere en ikke så lille post. Det koster nemlig timer hver uge at have en gårdmand til at rydde op efter beboeren, som ikke fatter, at han selv skal slæbe sine møbler 50 meter længere hen til containergården.

Tal med din nabo

Så herfra skal lyde en opfordring til alle mine mange gode naboer, som rydder op efter sig, og som aldrig kunne drømme om at stille deres gamle sofa ved den blå container for enden af blokken.

Hvis du ser, at din nabo har svært ved at fatte systemet med, at møblerne skal helt hen i containergården – så hjælp ham. Sig til ham, at det er forkert, når han stiller sit skrammel ved den blå container. Tilbyd måske at hjælpe ham med at slæbe møbler de sidste 50 meter. Og sig til ham, at vi faktisk er nogen, som gerne vil have, at der ser lidt pænt ud foran vores blok – også mandag morgen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-07 September side 23
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2010-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data