Leder

Den demokratiske indsats…

af Sebastian Adorján Dyhr

…er vores fælles ansvar.

Atter er det tid til afdelingsmøder, og i de fleste afdelinger er der som vanligt valg til afdelings­bestyrelserne. Det er altså her, at du som beboer har direkte indflydelse på, hvem der varetager dine inter­esser i afdelingen i det daglige. Du kan jo selv stille op og tage del i arbejdet, eller blot vælge at stemme på én af de personer, som stiller op til posterne.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at tage del i den demokratiske process, som bestyrelsesarbejdet og valget dertil er.

Lad dine repræsentanter vide, at du faktisk sætter pris på, at de tager arbejdet på sig med alle de timer, som skal lægges i det, og med alle de beslutninger, der skal tages. Der skal nogen gange indgås et kompromis, som resulterer i en løsning, du hellere havde set anderledes; men den var formodentlig velbegrundet, og i boligforeningen spiller hensynet til fællesskabet en væsentlig rolle.

Som Hans Esmann skriver i kommentaren i dette num­mer, kan der i en bestyrelse være kort afstand fra samarbejde til  modarbejde. Der skal så lidt til, for at det, der burde være et samlingspunkt for mennesker med et fælles mål om at arbejde til alles bedste, bliver en kampplads, hvor det pludselig handler om ens egen interesser.

Jeg tror, at nøgleordene for det gode samarbejde er åbenhed, kommunikation og tillid til hinanden.

Hvis man som bestyrelsesmedlem er åben omkring si­ne egne holdninger til tingene og taler med si­ne medbestyrelsesmedlemmer om dem, giver man forhåbentlig også dem plads til at ytre deres me­ninger og holdninger, sådan at man sammen kan nå til enighed. Den ene gang kan den ene være nødt til at bøje af på sin holdning, en anden gang er det den anden; men så længe man respekterer hinandens holdninger og viser respekt over for dem, vil diskussioner være frugtbare  og føre til løsninger til fælles bedste.

Med ønske om gode
og vellykkede beboermøder,
velkommen tilbage
fra sommerferie til alle.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt