Afd. 4+5: Ta’ med Samvirket på besøg i Sønderbro i Horsens

Afdeling 4: Gellerupparken. Afdeling 5: Toveshøj.

”Danmarks bedste ghetto” kalder de sig selv Sønderbro i Horsens, hvor de med stor succes arbejde med at løse de boligsociale udfordringer, der findes i bydelen

af Helle Hansen, sekretær for Samvirket i Gellerup og Toveshøj

Mandag den 8. november 2010 inviterer Samvirket i samarbejde med Gellerup Fællesråd på en udflugt til Sønderbro i Horsens, som for tre år siden var inspiration til dannelsen af Samvirket.
Sønderbrogruppen er et netværk af 50 nøglepersoner fra alle lag og dele af bydelen, som bidrager væsentlig til visionen om, at gøre Sønderbro til den bedste bydel i kommunen.

I Horsens står en masse af de aktive i Søndergruppen klar til at tage imod de besøgende fra Gellerup og Toveshøj for at fortælle om nogle af deres mange spændende projekter og indsatser.
Der bliver indledt med en fortælling om ”Digital Center for immunologi” (Lokalsamfundets modstandskraft), som er et utrolig spændende projekt, hvor der forskes i sociale faktorers betydning for sundhed og i at udvikle metoder til strategier for at modificere disse faktorer til fordel for social sundhed.

Bagefter er mulighed for at møde nogle af Sønderbros andre indsatser. Blandt andet ”Sundhed For Alle på Sønderbro”, hvor sundhedsprofessionelle via Aftenkonsultationen ”Fælles Hjælp” på frivillig basis hjælper med alle de problemer, der kan tynge beboerne ned i hverdagen. Eller man kan høre om IT-løft og TV-produktion som led i en kommunikations-strategi, eller om ”Sønderbro Dialog”, som er et nødvendigt ”go-between”, det længe eftersøgte ”missing link” mellem 50 sprog og kulturer.

Der er fælles bustransport med afgang fra Gellerup Bibliotek kl. 13.00 – hjemkomst ca. kl. 18.00. Det er gratis at deltage, men det kræver at du melder dig til.

Sidste frist for tilmelding er tirsdag den 2. november 2010 til Samvirke-sekretær Helle Hansen, tlf. 29 20 89 78 – e-mail: hellehan@aarhus.dk
Læs meget mere om Sønderbro på hjemmesiden www.soenderbro-horsens.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt