Livet i den vilde natur

Naturuge i efterårsferien på Gelllerup Højskole

af Mette Marie Karlberg, Gellerup Højskole

Hvor gemmer dyrene sig – og hvordan finder jeg dem? Hvor bor musvitterne – og kan jeg få dem til bo på min altan? Hvad spiser ulvene i Skandinavisk Dyrepark? … Og hvad hedder jægerens jagthund egentlig?
Svarene kender 35 deltagere, der tilbragte efterårsferien på Gellerup Højskole. Her handlede ugen nemlig om deltagerne og naturen og om, hvad vi sammen bruger naturen til.

De første tre dage blev tilbragt sammen med jægerne og deres univers. Den fjerde dag var vi i Skandinavisk Dyrepark, hvor vi udvidede vores dyrehorisont. Og den sidste dag, fredag, lavede vi mad sammen: krydderier blev knust og rørt godt ud i den hjemmelavede fars, inden det hele blev sat til livs i en hyggelig afslutningsfrokost.
 
I løbet af ugen slog både børn og voksne hjernemasse og pillede øjnene ud på andekranier, de bar en død ræv, flåede skindet af en and og stegte den over bål og hakkede grøntsager og råt kød.
 
Der var mange udbrud og forbehold over for de døde dyr – men stort set alle endte med at kaste sig over opgaverne med en ildhu, der voksede hen ad vejen, når man fandt ud af, at de døde dyr ikke bed tilbage.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt