Afd. 11: Den vilde natur vokser ind i Odinsgård

Afdeling 11 – Odinsgård

Odinsgård har fået et shelter og områdets børn er allerede begyndt at lege i området

Odinsgård vandt i 2017 en tredjepræmie i en konkurrence fra Fritidsrådet på 50.000 kr. Afdelingen har tre år til at få projektet på benene, og nu er første del iværksat. I den første del af Covid-19-krisen, gik nogle aktive beboere i gang med at rydde et lille stykke skov, som ligger op til afdelingens matrikel. Afdelingen købte allerede shelteren sidste sommer.

Jorden, som shelteren står på, er grundejerforeningens jord, som afdelingen nu har fået brugsretten over. Shelteren er nu opført i den lille lysning og ser ud, som om den er født lige til stedet. Afdelingens børn tog straks området i brug, det er sjovt at klatre i træerne og lege labyrint, ligesom de væltede træer fra stormen i 2016 kan bruges til balancetræning og sidde- og liggepladser. Formanden fortæller, at det er den billigste legeplads, afdelingen nogensinde har fået.

Shelteren er allerede taget i brug, og børnene synes, det er sjovt.

Shelteren er allerede taget i brug, og børnene synes, det er sjovt.

”Børn skal have lov til selv at bruge deres fantasi. Tit skal der slet ikke så meget til. Træerne skulle egentlig have været brugt til insekthoteller, men nu har børnene fundet anvendelse af dem til noget andet. Vi tænker, at vi lægger dem rundt om det kommende bålsted, så kan de stadig bruge dem som de har lyst, og insekthotellerne skal vi nok få etableret, der er desværre flere træer, som er døde efter tørken i 2018.”

Børn glæder sig til at sove i shelter

Jeg har sat formand Lene Olm stævne på shelterpladsen sammen med fem af afdelingens børn. De fortæller, at de glæder sig til at skulle sove i shelteren, og en af dem fortæller, at han har før sovet i shelter og at det var sjovt.

”Det er flere år siden, vi begyndte at arbejde med det, der nu er et projekt. Når der ikke længere er den store opbakning til de før velbesøgte arrangementer, må man følge med tiden og lytte til beboernes ønsker. Det er en god idé at investere i aktiviteter i naturen, vi lever meget anderledes i dag end for tyve år siden.

Vi har alle sammen fået en hverdag med mange aktiviteter, og har man børn, så har mange af dem flere forskellige sportsaktiviteter mv. at gå til. Her får de så et tilbud, lige hvor de bor, til at komme ud og sove og lave bål i naturen, væk fra en stresset hverdag,” fortæller Lene Olm.

Der bliver også kravlet i træer.

Der bliver også kravlet i træer.

Shelteren er ingen luksus-model, men der er tilkøbt ovenlysvindue, så man kikke stjerner og op i trækronerne, ligesom der også er tilvalgt et bord, som skubbes op, så man kan sidde inde i shelteren og spise, hvis det bliver regnvejr.

Nu håbes der bare på godt vejr, så de sidste detaljer kan gøres færdigt. På taget skal der vegetation, og når solen igen skinner, så skal gulvet have en vedligeholdelsesbehandling.

Beboerne kommer til at kunne booke shelteren på afdelingens hjemmeside.

Afdelingens næste skridt er at få det store gyngestativ ned og plantet markblomster. Gyngestativet fejler ikke noget, så hvis der er en afdeling, som står og mangler gynger, er det til salg for en meget lille symbolsk pris, oplyser Lene Olm.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-04 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-04 Juni side 24
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2020-04 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data