Perlevennerne uddelte pris til Årets Perle

At skabe aktiviteter og gode oplevelser for beboerne i Gellerup er Perlevennernes fornemmeste opgave, og det lever den unge forening i høj grad op til

Perlevennernes generalforsamling fredag den 18. marts sluttede af med uddelingen af en nyindstiftet pris ”Årets Perle”, der gives til et medlem, som i den forløbende år har ydet en ekstraordinær indsats for foreningen og som lever op til foreningens formål ”at skabe aktiviteter og gode oplevelser for beboerne i Gellerup til glæde for børn, unge, voksne og ældre på tværs af køn og kulturel baggrund”.

Årets Perle blev foreningens kasserer Jytte Nielsen, der er en ægte ildsjæl, som altid bakker op omkring lokale initiativer, som kan blive til glæde for områdets beboere. Ud over at holde styr på foreningens finanser, er Jytte også fast på madholdet, der står for Perlevennernes månedlige fredagsspisninger.

Her kommer Jyttes fortid som smørrebrødsjomfru og skibskok foreningen til gode, som den også gjorde, da Perlevennerne i efteråret var med til at lave mad til de 600 gæster ved Nabofesten i GLOBUS1. Derudover er Jytte for nylig også begyndt at undervise enlige mænd i at lave sovs på et kursus i Laden. Og så er hun også fingernem og aktiv i at fremstille kort og andre ting, som Perlen kan nyde godt af.

Med prisen som Årets Perle følger en vandrepokal, som Jytte Nielsen på næste års generalforsamling i Perlevennerne skal videregive til det medlem, som i det kommende år leverer en ekstraordinær indsats i foreningens ånd.

Aktiv forening over en bred front

At den knap et år gamle forening, der har til huse i beboerhuset Yggdrasil midt i Gellerup, ikke ligger på den lade side, beviser det seneste års mange aktiviteter, som vel at mærke lægger ud over hovedaktiviteten, der er at holde ordinært åbent i Café Perlen om torsdagen og ved de månedlige fællesspisninger samt søndagsåbningerne.

Perlevennerne stillede op og hjalp til ved åbningen af Gellerup Museum. Var aktive ved den store Grundlovsfest. Stod for kagebagning til Sommer Grillfest i Gellerup, og lavede mad til Nabofesten i Festuge.
Stod for grillmaden ved Godhedsdagen i oktober og har holdt både Eid-fest og Juleafslutning. Og vennerne hjalp også med ved Gellerupparkens Fastelavnsfest. Og markerede Kvindernes Kampdag sammen med Samvirkets Forældre Debatforum og fejrede Cafe Perlens to års fødselsdag torsdag den 10. marts.

Nye aktiviteter på vej

Perlevennerne har i foråret fået støtte af kommunens §18-midler og byder den 14. april på et spændende foredrag med Lilly Andersen fra Brædstrup.

Og søndag den 27. marts åbnede Perlens Systuen også for aktiviteter for piger mellem 10 og 15 år. En aktivitet, som bliver ledt af Nada og Anne. Og for tredje år i træk arrangerer Perlevennerne 1. maj i Café Perlen, ligesom foreningen også er aktiv i forbindelse ”I love Gellerup” den 28. maj på Klost­er Torv og ”Løb for Livet i Gellerup” i Hasle Bakker den 18. juni. Og endelig er der også ved at blive planlagt en sommerudflugt til Sallingsund for alle medlemmer, som ikke skal ud at rejse.

Cafe Perlens Hjemmeside: www.cafe-perlen.dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-03 april

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

 • Øv - ikke god
 • Nogenlunde
 • OK
 • Cool - god artikel
 • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-03 april side 21
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2011-03 april

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

 • Årets Perle: Jytte Nielsen
  Perlevennerne uddelte pris til Årets Perle
 • 1. maj i Cafe Perlen
  Perlevennerne uddelte pris til Årets Perle
 • I love Gellerup, Klostertorv
  Perlevennerne uddelte pris til Årets Perle
 • Løb for livet i Gellerup, Hasle Bakker
  Perlevennerne uddelte pris til Årets Perle
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data