Uffe roder lidt i rytmeboxen

Sonnesgården – en ungdommelig ældrebebyggelse

Forleden dag blev jeg kontaktet af en tidligere kollega, der nu syntes, at hun ville til Aarhus efter et arbejdsliv i Nordjylland.

Nu ville hun så gerne se, hvordan vi boede her i Sonnesgården og have lidt at vide om mulighederne for at få en lejlighed i bebyggelsen. Som godt og loyalt boligforeningsmedlem henviste jeg naturligvis til boligforeningens altid villige og hjælpsomme personale, der med mild og venlig stemme kunne oplyse min kollega om, at hun da var yderst velkommen som medlem, og ventetiden på en lejlighed i Sonnesgården var et sted mellem 1 og 5 år.

Min meget rare og tålmodige kollega tog naturligvis mod dette generøse tilbud og gik så i gang med at finde en midlertidig beboelse, for naturligvis vil hun da stå som ”aktiv søgende” medlem. Hun fandt beboelsen ideel, idet ”man jo må se i øjnene, at elevator og døråbnere meget hurtigt kan blive nødvendige hjælpemidler”!
Med gru og forfærdelse blev jeg mindet om, at vi bor i en ældrebolig!!

For et par år siden stod jeg ved vore postkasser, medens et ungt, nyt postbud fordelte breve og andet godt til de forskellige postkasser. Pludselig vendte han sig mod mig og spurgte: ”Jamen, det ER da et slags plejehjem det her?” I ren forskrækkelse skyndte jeg mig at give ham ret, modtage min post og stavre hen til elevatoren, hvor jeg naturligvis forsikrede mig om, at der var en nødhjælpsknap, og at der var hjælp i nærheden.

Siden har jeg fået det noget bedre og er blevet overbevist om, at den unge mand tog helt fejl:
Ungdommelige mennesker i tætsiddende træningstøj færdes let og ubesværet fra vor særdeles veludstyrede motionskælder til de ernæringsrigtige kager – og kaffe – i vor velbesøgte café, og dagligt spurter ligeså ungdommelige mennesker af sted på lange joggingture i vor midtby-natur! (Ondskabsfuld sladder fortæller, at hvis disse motionister virker FOR ungdommelige, er det, fordi vi har mødt nogle af de mange sygehjælpere, der af uforklarlige årsager færdes på vore altangange!)

Alt dette lader sig selvfølgelig kun praktisere, fordi vore fællesspisninger består af ernæringsrigtig kost, og den tilhørende vin er økologisk.

Det er med dyb beundring, at jeg ser alle disse velmente tiltag for den almene sundhed i Sonnesgården, selvom det naturligvis gør ventetiden længere for min kollega, og samtidig kan jeg da kun hilse det velkomment, at man gennem motion og sund kost forlænger gennemsnitslevetiden med ca. 3 måneder iflg. nylig udgivet statistik.

At mange mennesker så får så travlt med at dyrke motion og tilegne sig viden om kostsammensætning, at de pådrager sig stress, der forkorter livet med 3 år, er en helt anden sag, og kan så kun være til fordel for min kollegas ønske om en lejlighed i Sonnesgården!

Jeg ville ønske, at jeg havde tid til at fortælle lidt mere om vort motionsliv, men mine daglige armbøjninger skal også passes!

Inget er så alvorligt,
at man ikke kan tage gas på det

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-03 april

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-03 april side 25
i sektionen Klummerne

forsiden af magasinet 2011-03 april

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data