Godhedsdag 2011

Igen i år samler Brabrand boligforening og Godhedsdags-teamet en række frivillige til løsning af praktiske opgaver

af Matilde Madsen, styregruppen bag Godhedsdag 2011
illustration af Jesper Ankjær

Den 17. september bliver Gellerupparken og Toveshøj oversvømmet af en flok frivillige fra resten af byen, som har en brændende lyst til at gøre noget for andre. Sammen med Brabrand boligforening har teamet bag Godhedsdag indsamlet en række opgaver, som vil blive løst denne dag, og du kan endnu nå at få din opgave med.

Godhedsdag

Hvem kommer?
De 4 i styregruppen har alle en kristen baggrund, og kommer fra nogle af Århus’ kirkelige miljøer, men hvervningen af de frivillige kommer til at foregå over hele byen, fra kirker, uddannelser og biblioteker, så alle, der har en lyst til at gøre noget for deres medmennesker, er inviteret til at komme og være med. Desuden håber vi også, at en del af Gellerupparkens beboere har lyst til at deltage i arbejdet.

Hvorfor gør i det – og så endda gratis!?
Hver eneste person, som kommer, har sit eget motiv for at ville bruge en dag på dette projekt. Nogle vil bruge en kristen terminologi og kalde det næstekærlighed, andre vil kalde det medmenneskelighed, og nogle vil bruge ord som integration eller ”mødet med en anden”. Der er ingen, som får penge for at være med, og der er ingen, som skal betale for at få en opgave løst.

Kan I også komme hjem til mig?
Hvis du har en opgave, du godt kunne bruge hjælp til at få løst. En kælder som skal ryddes op, en cykel som skal lappes, en computer som skal sættes op eller noget helt andet, vil vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe. Alle husstande vil få en seddel i postkassen, hvorpå de kan læse lidt om Godhedsdag og tilmelde en opgave. Du skal selv stille redskaber og materialer til rådighed, og vi leverer arbejdskraften. 

Hvis du ikke har fået tilmeldingssedlen, kan du også bare tilmelde din opgave på e-mail godhedsdag@gmail.com Du skal skrive, hvad opgaven går ud på, hvor mange, du tror, der ca. skal til at løse den, og et telefonnummer, du kan kontaktes på, samt selvfølgelig adressen, hvor opgaven skal udføres. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid kontakte boligforeningen eller teamet bag Godhedsdag.

Du er selvfølgelig også velkommen til selv at deltage i Godhedsdag og hjælpe din nabo, i så fald skal du gå ind på hjemmesiden http://www.godhedsdag.dk/ og tilmelde dig dagen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt