Det suser i Pilevangen

Rapport fra ny afdeling i Solbjerg

foto og tekst af Hans Esmann Eriksen

Solen skinnede, men regnen truede i baggrunden, da Skræppebladets udsendte besøgte Brabrand Boligforenings nye afdeling i Pilevangen. Pilevangen består af 43 lavenergiboliger, der ligger i Solbjerg 15 km fra Århus. To af beboerne blev besøgt. Her er et resume af hvilke indtryk og forventninger, de havde de havde efter 1-2 måneders beboelse i den nye afdeling.

Legepladserne er et fælles samlingspunkt i afdelingen

Legepladserne er et fælles samlingspunkt i afdelingen

Det første indtryk
De 43 toetagers rækkehuse ligger i 5 rækker midt i en ny villabebyggelse nordvest for Solbjerg by. De store fællesarealer har fået anlagt græsplæner og prydes af to store lejepladser. Det passer godt til de mange småbørnsfamilier, der er flyttet ind i afdelingen. På de små havelodder og små terrasser er beboerne i gang med at forberede grillen, mens de skuler op på skyerne og håber på, at regnen ikke kommer for tidligt.

Selv om poppeltræerne ikke er plantet endnu, kan man høre en svag susen i området. Det er ikke vinden, der suser i bladene. Det er varmepumpernes ventilation, der giver et karakteristisk lydbillede i området. Man kan høre lyden af de energibesparelser, der skal være kendetegnet ved afdelingen.

Unge familier – mange fra Solbjerg
De to beboere, der blev besøgt, kommer begge fra Solbjerg. De er glade for byen, som har det hele til de små børn, der skal vokse op her. Stor skole, ungdomsskole, gode sportsfaciliteter, dejlig natur og en lav kriminalitet. De vil begge blive boende i området efter en skilsmisse, så børnene har begge forældre i nærområdet.

Tina er glad for sit helt nye hus

Tina er glad for sit helt nye hus

Nye boliger – med få problemer
Begge beboere var glade for at bo i de nye huse, selv om der var små begyndervanskeligheder, som de havde tillid til, at boligforeningen ville løse. Der kommer vand ind i entreen når det regner. Regnen får sand og grus til at flyde indover terrasserne. Det er svært at finde ud af, hvordan energisystemet fungerer. Derfor håber de på, at boligforeningen får lavet en ordentlig brugsvejledning og tilbyder et kursus i, hvordan systemerne fungerer. Ventilationen suser en del, specielt når man bruger varmt vand, men når man bor i området, vænner man sig til det.

Et spirende fællesskab
Det er mange småbørnsfamilier, der er flyttet ind samtidigt. Derfor er børnene og legepladserne et naturligt samlingspunkt. De fleste har svært ved at forstå energisystemet,
så man får hurtigt kontakt til de få, der har forstået, hvordan det fungerer.
Nogle af beboerne har startet med at arrangere fælles grillaftner, så scenen er snart sat for det første fællesmøde.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt