Klostercaféen

Caféen der giver appetit på seniorlivet

Klostercaféen er et godt alternativ eller supplement til et lokalcenter.

Caféen ligger centralt i Klostergade nr. 37 og er en socialøkonomisk virksomhed, der både har et socialt og sundhedsmæssigt sigte. Det er et rart sted at komme, hvor man kan hygge sig med andre, knytte nye kontakter og få ny inspiration i hverdagen. Her hentes livsglæde til et aktivt og sundt seniorliv.

På menukortet står derfor livsmod, handlekraft, et godt netværk og så selvfølgelig den gode og sunde mad, der serveres af frivillige.
Caféen ligger i samme hus som Klostergade Centret, der rummer et stort foreningsliv.

Sprogundervisning i Venskabsforeningens hyggelige lokaler

Sprogundervisning i Venskabsforeningens hyggelige lokaler

De frivillige er omdrejningspunktet

Der er brug for mennesker og foreninger, der tænker nyt i forhold til, hvordan man inddrager frivillige kræfter. Når frivillige kan bidrage med både engagement, rummelighed og ikke mindst overskud, så vil en sammensætning af projektansatte og den frivillige arbejdskraft kunne give et sted et særlig løft.

Alle indgår i arbejdet på lige fod. Pauser fra arbejdet holdes i caféen sammen med de besøgende. Dette er blandt andet medvirkende til den hyggelige og afslappede stemning på dette sted og giver det en anden atmosfære end på lokalcentrene andre steder i byen.

Den frivillige arbejdskraft har et godt netværk inden for egne rækker. Så hvad enten man er gæst eller frivillig, er det med til at skabe tryghed og gode kontakter.

Foreningen, der laver håndarbejde i kælderen

Foreningen, der laver håndarbejde i kælderen

Klostergadecentret

Caféen ligger i et stort hus med mange aktivitetstilbud og sociale aktiviteter, herunder telefonkæder, besøgstjenester, livsmods-spisegrupper m.m. Derudover er der 50 forskellige foreninger, der på forskellige ugedag holder til i husets mange lokaler. Det er små selvstyrende foreninger, hvor man betaler kontingent. Der er alle former for foreningsliv lige fra revyhold, musikhold, slægtsforskning til fotohold, malergrupper, EDB-undervisning osv.

I kælderetagen er der en delvist selvstyrende forening, der alle ugens dage har håndarbejde og rigtig meget hygge på programmet.

Til Centret og caféen er der tilknyttet en foreningsbutik, også besat med frivillig arbejdskraft. Et sted med overblik og kontakt med det frivillige seniorliv i Århus. Det er stedet, der har erfaringen med at søge de tilskud, der kan fås til foreninger, og det er også stedet, hvor det frivillige arbejde formidles.

EDB-undervisningslokale - datastuen i centret

EDB-undervisningslokale - datastuen i centret

Venskabsforeningen er flyttet til Klostergadecentret

Venskabsforeningen er en forening, der blev stiftet for ca. 14 år siden med det formål at danne bro mellem ældre indvandrere og danskere. Foreningen har 150-200 medlemmer fra mere end 20 lande og ca. 20% af disse kommer fra Danmark.

Denne forening har tidligere haft lokaler i Østergade, men er nu flyttet til Klostergadecentret, hvor de har fået nogle rigtig hyggelige lokaler øverst i huset. Det, der foregår i foreningen, og som der er mulighed for at gøre sammen, bestemmes af medlemmerne selv. Der er f.eks. undervisning i dansk, arabisk, tysk og engelsk. Motion er også en vigtig aktivet. Man hjælper også hinanden, når der er problemer med at forstå officielle skrivelser.

Bestyrelsen passer kontor og styrer aktiviteterne – andre medlemmer underviser og deltager i samtale- eller studiegrupper.
Venskabsforeningen har for nylig fejret 10-årsjubilæum og gennemsnitsalderen på medlemmerne er ca. 60 år. Man skal være over 40 år for at blive medlem af foreningen.

Er du interesseret i at møde foreningen, kan du kontakte:
Venskabsforeningen for Ældre danskere og indvandrere på tlf. 8618 2663 eller møde op i Klostergadecentret mandag-torsdag 10-14.

Foreningsbutikken, med mange frivillige

Foreningsbutikken, med mange frivillige

Der er altid brug for frivillig arbejdskraft i Klostercaféen

Omkring 50 frivillige holder sammen med den fastansatte køkkenleder gryderne i kog og langer maden over disken og smiler venligt til kunderne.

Andre frivillige holder styr på regnskaber eller arbejder med andre administrative opgaver.

Nogle frivillige arbejder 4 timer om ugen, mens andre er på arbejde hver anden uge. Det er helt op til den enkelte, hvor meget energi man vil lægge i frivillig-jobbet i Klostercaféen.
Som frivillig i Klostercaféen bliver man en del af et fællesskab. Der afvikles personalemøder og andre sammenkomster.

Man kan også tilmelde sig en ressourcebank og få oplyst, hvilke kulturelle arrangementer der afholdes og tilmelde sig som frivillig til et bestemt arrangement.
Har du noget at bidrage med som frivillig arbejdskraft, er du meget velkommen.

Har du fået lyst til at høre mere og/eller måske besøge Klostercafeen eller centret?

Der er situationer, hvor det kan være svært at finde energi til at opsøge aktiviteter og fællesskab med andre, og derfor kan det ende med, at man isolerer sig. Det kan for mange være godt at være sammen med andre, og på den måde bruge de ressourcer, man har. Har du lyst til at høre mere om aktiviteterne i café og center, så inviterer vi gerne på en kop kaffe og en rundvisning i huset.

KlosterCaféen er åben mandag til torsdag kl. 9.00-15.00 og fredag 9.00-14.00 – den 1. og sidste onsdag i måneden er der desuden aftenåbent.

Alternativt kan en medarbejder komme på besøg hos dig. Kontaktperson og koordinator er Lise Legarth, KlostergadeCentret/ Klostercaféen, Klostergade 37, 8000 Århus C. tlf. 86 19 25 30. E-post: ll[AT]klostergade[DOT]dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-07 September side 12-13
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2011-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data