Afd. 5: Toveshøj stemte nej til budgettet

Afdeling 5 – Toveshøj

Utilfredshed med de øgede henlæggelser fik et flertal af beboerne på Toveshøj til at afvise budgettet for 2012

Henlæggelser på 900.000 kroner i det kommende års budget var sandsynligvis en af de konkrete årsager til, at et flertal af beboerne på Toveshøj vendte tommelfingeren nedad til det budget, som blev præsenteret på afdelingsmødet i Laden tirsdag den 13. september.

Medlemmer af afdelingsbestyrelsen havde ellers inde afstemning været på talerstolen for at forsikre beboerne, at den havde været inde og kigge på budgettet og de foreslåede stigninger, som i alt beløb sig på 6,97 % eller en stigning på 46,32 kroner pr kvadratmeter i 2011 – det betyder en huslejestigning på 367 kroner om måneden for en lejlighed på 95 kvadratmeter.

Lagkage-forbrug

Boligforeningens regnskabschef Mogens Clingman havde forud for afstemningen forelagt budgettet for beboermødet ved hjælp af en pædagogisk udskåret lagkage-tegning, som viste, hvordan afdelingens udgifter fordeler sig.

Han forklarede, at 44 procent af udgifterne er upåvirkelige som for eksempel skatter. 41 procent kaldte han adfærdsafhængige udgifter, det er blandt andet renovation, hvor beboerne selv kan være med til at nedsætte udgiften, hvis man for eksempel bliver bedre til at sortere affald. 15 procent af budgettet kan beboerne i nogen grad være med til påvirke, det er blandt andet udgifter til beboeraktiviteter, fester og den boligsociale indsats samt beboerrådgivningen.

Lav standard
Mogens Clingman forklarede, at henlæggelserne var sat op for at være med til at hæve standarden i lejlighederne, som er meget nedslidte. Det er for at komme klager til tilsynet i forkøbet, for hvis beboerne klager og får ret, så kommer regningen for istandsættelsen alligevel direkte til afdelingen.

Det samme gælder afdelingens beslutning om at indsætte nye køkkener i de lejligheder, hvor de gamle køkkener er ved at falde fra hinanden. Prisen for det nye køkken bliver selvfølgelig sat på huslejen i den lejlighed, som får nyt køkken indsat. Hvis en ny beboere derimod flytter ind i en lejlighed med et gammelt køkken og klager over standarden og får ret hos tilsynet, skal afdelingen sætte et nyt køkken ind, uden at beboeren skal betale for det, og så ender udgiften hos afdelingen.

Stor spørgelyst

Andre i salen rejste også spørgsmål ved stigningen på konto 119, der er afdelingsbestyrelsens konto. Og nogen klagede over, at der ikke var kommet de lovede gynger, ligesom der blev efterlyst nyt sand i sandkasserne.

Og afdelingsbestyrelsesmedlem Henning Bay Thomsen var flere gange på talerstolen for at agitere for, at regnskabet var ulovligt. Både med hensyn til henlæggelserne på de 900.000, men også med hensyn til kontoen med tab ved tomgang ved lejeledighed, hvor Henning Thomsen slog fast, at afdelingen skulle kunne hente pengene i dispositionsfonden.

Regnskabschef Mogens Clingman slog fast, at budgettet ikke var ulovligt, men at der i forbindelse med helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj er lavet en aftale med Aarhus Kommune om tabet ved lejeledighed, så afdelingen er sikker på at få de penge ind igen.

En ommer og så til tilsynet

Det nedstemte budget skal nu kigges igennem endnu engang af regnskabschef Mogens Clingman for at se, om der kan ske ændringer og herefter det behandles i foreningsbestyrelsen. Derefter skal det sendes ind til tilsynet i Aarhus Kommune.

En huslejestigning skal varsles med tre måneder, så det forkastede budgetforslag med huslejestigningen på 6,97 procent bliver alligevel sendt rundt til beboerne med varslede huslejestigning pr. 1. januar 2012. Hvis det efterfølgende lykkes at finde ud at nedbringe stigningen, så bliver huslejen selvfølgelig kun forhøjet med den lavere procentsats.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-08 Oktober
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2011-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data