Boligforeningen tilbyder hjælp til beboere, der skylder husleje

Gældsrådgivning hos Den Sociale Retshjælp skal hjælpe beboere mod at blive sat på gaden

af Helle Hansen

Brabrand Boligforening har for nylig indgået et samarbejde med Den Sociale Retshjælp i Århus. Samarbejdet, der har som formål at forebygge, at beboere ender på gaden, fordi de ikke har styr på deres økonomi, går ud på, at beboerne får et tilbud om gratis og anonym gældsrådgivning hos den frivillige organisation.

”Vi har været i dialog med Den Sociale Retshjælp i nogen tid, fordi de havde planer om at søge satspuljemidler til et større projekt. Desværre fik de afslag, men i stedet har vi sat gang i et mindre projekt, som måske kan hjælpe beboere, der har svært ved at betale husleje på grund af deres økonomi,” fortæller Rune Utoft, administrationschef i Brabrand Boligforening.

Konkret går samarbejdet ud på, at boligforeningen sammen med rykkerskrivelse nummer 2 sender et følgebrev, hvor beboeren gøres opmærksom på, at der er mulighed for at få gratis og anonym gældsrådgivning hos Den Sociale Retshjælp. Og så er der også ilagt en brochure om, hvad tilbuddet konkret består af.

Anonym rådgivning
”Vi kan ikke give oplysningerne om, hvem der ikke betaler husleje til Den Sociale Retshjælp, fordi det er personlige oplysninger, men vi kan opfordre beboerne til selv at søge hjælp hos retshjælpen og måske være med til at skabe en forbindelse,” siger Rune Utoft.

Hver måned er der flere hundrede beboere, som modtager en rykker, fordi de ikke har betalt husleje til tiden. Men i langt de fleste tilfælde handler det om en forglemmelse, eller også er det fordi, at beboeren har indbetalt huslejen for sent.

Hver år er der omkring 50 lejemål, hvor advokaterne sender en begæring om udsættelse til fogedretten. Heraf er der en del, der betaler inden den endelige udsættelse. Det faktiske antal udsættelser har været 27 i de sidste 12 måneder, oplyser Rune Utoft.

Håber på fald i sager
”De beboere, der skylder husleje, kommer fra alle boligforeningens afdelinger, og gennem de senere år har vi jævnt haft omkring 25-50 udsættelser om året på grund af huslejerestancer. Det er på niveau med de andre boligforeninger i Århus,” fortæller Rune Utoft.

Med det nye samarbejde med Den Sociale Retshjælp håber Rune Utoft og administration, at der kommer til at ske et fald i antallet af sager med huslejerestance og udsættelser.
”Vi har aftalt, at vi skal måle på antallet om tre måneder og om seks måneder, og så kan vi se, om tilbuddet om gældsrådgivning hjælper,” siger Rune Utoft.

Læs mere om Den Sociale Resthjælp på www.socialeretshjaelp.dk
Adresse: A. Hertzums Vej 2, 8000 Århus C,
tlf. 7022 9330
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt