Laden er hele Århus beboerhus

Ny husmand i laden inviterer alle til at komme med forslag til arrangementer

Der er fra nytåret sket en del ændringer i Tousgaardladen. Der er kommet en ny husmand, Ane Marie Hindhede, og Grete Aagaard er ny projektleder.

Ane Marie Hindhede er uddannet arkitekt og har arbejdet flere steder i verden – blandt andet i Paris og Jordan. Hun er vant til at komme i multikulturelle miljøer, som også er en fordel, når hun arbejder i Gellerup. Hun bor ikke selv i Gellerup, men har haft berøring med området via sit arbejde som arkitekt, hvor hun blandt andet har været med til ombygningen af Nordgårdskolen til Foreningernes Hus. Hun befinder sig godt i det landsbymiljø, som hun føler Gellerupparken er, idet hun selv er vokset op på landet – på en hvid gård i Vestjylland.

Ane Marie Hindhede er ny husmand i Tousgårdsladen

Grete Aagaard er kunster og kendt i lokalområdet, hvor hun blandt andet har lavet kunst på Tovshøjsskolen. Hun kører et projekt, som blandt andet er støttet af Bikubenfonden, og som er et tilbud til børn og unge mellem 7 år og 14 år. Begge stillinger er halvtids.

For Ane Marie Hindhede et det vigtigt, at Laden er et sted, hvor alle føler sig ligeværdige og forstået. Hun synes derfor, det er vigtigt at arbejde med den visuelle kommunikation, som går ud på at forbedre kommunikationen i det offentlige rum. Hun har f.eks allerede ændret manualen til alarmsystemet, fordi den var tæt på uforståelig og skrevet på et meget teknisk sprog.

Ane Marie vil meget gerne arbejde i billeder, så kommunikationen bliver nemmere for alle. ”Det kan ikke passe, at man skal være akademiker for at forstå et alarmsystem, ” siger hun.

Det er en af grundene til, at hendes næste tiltag i Laden er at lave en workshop, hvor alle interesserede er velkomne til at komme med input til, hvad de kommende arrangementer i Laden skal være. Hun understreger, at hun gerne vil have, at der kommer så mange forskellige mennesker som muligt. ”Gerne to fra hver nationalitet i området”, siger hun grinende. ”Det skal være en workshop, hvor man skal arbejde på at blive klogere på hinanden og på at lave arrangementer, som udvider folks horisont, og som er åbne for alle.”

Folkekøkkenet kører godt

En af de ting, som Ane Marie Hindhede er stolt af ved Laden, er, at folkekøkkenet fungerer så godt. Der kommer godt med folk hver aften, og der bliver serveret en del forskellige retter. Men Ane Marie opfordrer til, at flere kommer og melder sig på madholdet, der for øjeblikket består af 4-5 frivillige. Der er lige nu mest traditionelle danske og arabiske retter, men det ville også være dejligt at prøve mad fra steder, man ikke før har prøvet, mener Ane Marie Hindhede.

”Det er vigtig at understrege, at Laden er beboerhus for hele Århus. Mange tror fejlagtigt, at det kun er for beboere i Gellerupparken og Toveshøj, men det er for alle,” forklarer Ane Marie Hindhede og fortæller, at Laden har været udlejet til nogen helt fra København.

Det ser ud til, at Ane Marie Hindhede har masser af ideer til fremtidens laden, og hun understreger, at man altid er velkommen til at kigge forbi og komme med forslag til arrangementer.

Åbent hus
Hvis man er interesseret i at møde de nye medarbejdere, er der
åbent hus i Laden den 31. maj kl. 15.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2012-04 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2012-04 Maj side 9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2012-04 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • kl. 15: Åbent Hus
    Laden er hele Århus beboerhus
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data