Gellerup.nu og her (juli ’12)

Somaliere i Gellerup vil måske føre sag mod staten, som ikke anerkender somaliske dokumenter

af Birger Agergaard

En retssag mod den danske regering kan være på vej fra somaliere i Gellerup. Advokaterne Vest kalder det diskriminerende mod en befolkningsgruppe, at ingen dokumenter udstedt i Somalia kan godkendes af staten. Konsekvensen er, at der ikke kan laves sammenføringer med somaliske familiemedlemmer, som end ikke kan besøge familien i Danmark. Derfor vil advokatfirmaet på vegne af herboende somaliere anlægge en sag.

Det fortæller vi om i indstikket Gellerup.nu, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet. Alle andre kan også læse indstikket via siden skraeppebladet.dk.

Forleden blev Gellerups første bydelsmødre uddannet og fik diplomer. Vi nåede lige at få billedet med, inden bladet gik i trykken. Vi har også talt med to af bydelsmødrene – men den historie handler nu mest om mad!

Vi skriver kort om Foreningernes Hus, som nu lukker og slukker på den nuværende adresse. Her i sommerferien flytter alle foreningerne op på ”Gården” – hvor Brabrand Boligforening tidligere havde administration. Adressen er: Gudrunsvej 10A, 8220 Brabrand

Bydelsportalen gellerup.nu flytter i øvrigt også ind på Gården.

Andre historier:
• Trist farvel til Gellerupscenen.
• Få et mikrolån og bliv selvstændig.
• Reportager fra Nydansk Grundlovsdag og fra sundhedsugen for mænd.
• Juli er den måned, hvor børn og unge i Gellerup ikke kan komme langt med at sige, at de keder sig: der er et væld af sommerferieaktiviteter.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt